Létrehozva: 2020.06.23.

Mindenét eladja: 300 millióért árulja legendás irodáját is Friderikusz

Utoljára tavaly januárban látták Budapesten az Astorián, ahol évtizedek óta egyik cégének székhelye volt. A műsorvezető most meg akar szabadulni utolsó értékes ingatlanjától is.

Három évvel ezelőtt nagy port kavart, amikor a Ripost ráakadt az egykori Fenyő-villa hirdetésére, amit Friderikusz Sándor vásárolt meg és újított fel főúri módon. A budai palotát, akkor közel 2.5 milliárd forintért kínálta, majd a hirdetés eltűnt, így nem lehetett tudni, hogy vevőre talált-e, vagy Friderikusz csupán meggondolta magát.

Friderikusz Sándor
Fotó: Szabolcs László

A Ripost most rátalált a tévés egy újabb hirdetésére, melyben az Astorián található, egyedi ingatlanját árulja, ami évtizedek óta adott otthont a Friderikusz Produkció Kft-nek. Ez a cég reklámfilmekkel és televíziós műsorok gyártásával foglalkozott. A 217 négyzetméteres, dupla teraszos tetőtéri lakást először 359 millió forintért kínálták eladásra, majd az árat levitték 299 millióra, ami azt jelzi, hogy Fridinek sürgőssé vált az eladás. Egyes pletykák szerint azért, mert a Fenyő-villán sikerült túladnia és szeretné minél előbb felszámolni összes magyarországi kötődését, hogy végleg kedvenc városában, New Yorkban telepedhessen le.

„Sándorról hosszú hónapok óta semmit sem hallottam, ami azért is különös, mivel ilyesmire nem volt példa, amióta csak ismerem őt. Most nem keres és nem reagál sem hívásokra, sem üzenetekre. Könnyen lehet, azon dolgozik, hogy minden kapcsolatát felszámolja itthon. Azon sem csodálkoznék, ha már eladta volna a villáját is...”

- mondta lapunknak Sándor egy közeli ismerőse.

A szavait látszik alátámasztani az a tény is, hogy Friderikusz cégei a korábbiakhoz képest jóval alacsonyabb árbevételt produkáltak az utóbbi években. A Friderikusz Produkció Kft. például már 2018-ban mindössze 15 ezer forint nettó árbevételt könyvelhetett el, míg a Fenyő-villába bejegyzett Földgömb Kft. alig több, mint 18 millió forint értékben bonyolított üzletet.

Ennek fényében tehát joggal gondolják azt Fridi rajongói is, hogy kedvenc műsorvezetőjüket többé már nem látják sem a képernyőn, sem pedig a belváros utcáin, napszemüveg és baseball sapka mögé bújva sétálni. Ezen aggodalmuknak rendre hangot is adnak egy 5 ezer főt számláló rajongói csoportban.

„Nagyon sajnálnám, ha nem láthatnánk többet a tévében. Kivételes egyéniség, kivételes tudással, szorgalommal. Mindenért megdolgozott. Páratlan tehetségű ember! Hiányzik!”

- írta egyik rajongója. A csoportban éppen a napokban tűnt fel egy poszt, amit az egyik tag készített Friderikusz irodájáról, ahová vágyakozva tekintett föl. Nos, most ő is beleshet a fényűző ingatlanba, ahol egykor kedvence dolgozott!

Fotó: TV2/ingatlanbazar.hu

Évek óta élt kétlaki életet Friderikusz Sándor igazi világlátott ember, aki barátaival gyakran ült repülőre, hogy megnézze magának a Föld legszebb városait, tájait. Fridi ezekre az utazásokra rendszerint olyan társakat választottak, akik jól beszéltek idegen nyelveket, hiszen ő nagyon sokáig nem akart megtanulni angolul. Végül egyik utazása New Yorkba vezetett és Sándor olthatatlan szerelemre lobbant a Nagy Alma iránt. Ekkor tanulta meg a világnyelvet, majd a pletykák szerint vásárolt magának egy ingatlant a város egyik híres épületében. Sándor lassan 10 éve tölti ideje nagyobb részét a tengerentúli metropoliszban, ahonnan a jelek szerint már időlegesen sem akar visszatérni. Ami biztos, hogy nem kell szűkölködnie, hiszen 1991 óta milliárdos vagyont halmozott fel tévés munkáival, könyveivel és egyéb üzleti vállalkozásaival.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

hirtv.hu

Megfenyegette egy baloldali aktivista a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Ezeket a városokat a legjobb gyalog vagy bringával felfedezni

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője