2 éve

Varnus Xaver: Már a szomszédaim is Bach-fúgákat énekelnek

Az orgonaművész valahogy az első hírek érkezésekor megérezte, hogy a koronavírus rövid idő alatt letarolja az egész világot. Ő így él most Torontóban...

A világhírű orgonavirtuóz hetekkel ezelőtt magára csukta torontói lakásának ajtaját és azóta szinte ki sem mozdul a kanadai lakásából. utcáira. Készleteit előre feltöltötte, és most ha nem gyakorol, kenyeret süt és regényét írja. Közben az interneten keresztül tartja a kapcsolatot édesanyjával, fiával, unokájával és a barátaival.

Fotó: Varnus Xaver / Facebook

„Jó pár hete megéreztem, hogy ebből a koronavírusból világjárvány lesz és már akkor elmentem bevásárolni a szupermarketbe. Százhúsz százalékra pakoltam a bevásárlókocsit, amiért ki is nevettek a pénztárosok. Nos, pár napja teljes védőfelszerelésben újra lementem és már nem nevettek rajtam, sőt prófétának neveztek”

- mesélte lapunknak Varnus Xaver, aki saját magát is meglepett új hobbijával.

„Elkezdtem kenyeret sütni, és kiderült, hogy jó vagyok benne! Közben megháromszoroztam a gyakorlási időmet, így a házunkban most mindenki Bach-fúgákat énekel félálomban is. Belekezdtem az új regényembe, szinte ömlenek belőlem a sorok. Egész jól viselem a karantént, ami szerintem annak tudható be, hogy mindent, amit teszek, szenvedéllyel csinálok. Ha az emberben ez megvan, akkor a depressziónak esélye sincs”

- fejtette ki az orgonaművész, akinek legjobban unokája hiányzik.

„Furcsa, hogy most egy dobozba korlátozódott a társadalmi- és családi életem. A fiam és az unokám itt élnek Torontóban, de most éppen olyan messze vannak, mint a hétezer kilométerre lévő édesanyám. Az interneten keresztül mindenkivel folyamatosan kapcsolatban vagyok, sőt előkerültek olyan barátaim is, akiket harminc éve láttam utoljára. Alapítottunk egy orgonaklubot, és szinte naponta összejövünk, hogy játszunk és beszélgessünk” - mondta Xaver.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!