2 éve

Gesztesi Károly sírja a saját házára néz

Csütörtök délután a család kérésére teljes titokban vettek végső búcsút a január 4-én elhunyt Gesztesi Károlytól. A színész sírja épp szemben helyezkedik el a családi házával. A fejfára a következő idézetet vésték: Viszontlátásra az Úr napján.

Egy budakalászi domboldalon lévő temetőben helyezték végső nyugalomra a tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károlyt.

Innen még arra az utcára is rá lehet látni, ahol szeretett otthona áll.

Fotó: Ripost

A temetést komoly biztonsági intézkedések mellett tartották, több biztonsági őr is vigyázott a rendre, a városrendészet autója végig a temető körül cirkált. Bár a színészt rengetegen szerették, most mégis csak a legszűkebb család vett tőle végső búcsút, és még néhány barátot is meghívtak a szertartásra. Körülbelül nyolcvan ember vett részt a temetésen. Sok rajongója a házánál emlékezett meg róla, mécsesek, virágok tucatjait helyezték az ingatlan elé, ami valóságos zarándokhellyé vált.

Fotó: Ripost

Gesztesi Károly fejfáján a következő idézet áll: Viszontlátásra az Úr napján! Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója búcsúzott tőle ezekkel a szavakkal. A színészről köztudott volt, hogy mennyire fontos neki a hit, gyakran bibliai böjtöt is tartott és teológiát tanult.

A szertartás végén Galambos Lajos trombitálta el az Il Silenziót, ő is nagyon jó barátja volt Gesztesinek.

Fotó: Ripost

Éppúgy, mint L.L. Junior, Hajdú Péter és Sváby András, akik szintén elmentek, hogy végső búcsút vegyenek a színésztől. A gyásztól összeomlott Liptai Claudiát második férje, Pataki Ádám támogatta.

Fotó: Ripost

Nem véletlen, hiszen élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül Károly egykori felesége. Gesztesi családja az elsők között érkezett a temetésre. A színész édesanyja, Zsuzsa, édesapja, Tóth Konrád, illetve a színész gyerekei szomorúan, lehorgasztott fejjel érkeztek meg a temetőbe.

Gesztesi sírja a szertartást követően tele volt virágokkal és koszorúkkal, sőt, valaki egy játékautót is rátett a sírra, ezzel emlékezvén a művész egyik szinkronszerepére a Verdák című rajzfilmből.

Fotó: Ripost

 

Fotó: Ripost

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!