5 éve

Betegőrző monitort adományozott a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályának Mága Zoltán

Életjeleket figyelõ eszközzel támogatta a hegedûmûvész a gyermekek orvosi ellátását.

Páciensőrző monitort adományozott Mága Zoltán hegedűművész a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegén lévő Anesztheziológiai és Intenzív Osztályának május 2-án délelőtt.

A több millió forint értékű, életfunkciókat figyelő orvosi műszert dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa és dr. Székely Emőke, az Aneszteziológiai és Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa vette át. A hegedűvirtuóz az elmúlt évtizedben számos jótékonysági koncertet rendezett már egészségügyi intézmények működésének segítésére, vagy egy-egy beteg kisgyermek gyógykezelésére, és a Heim Pál Gyermekkórháznak is rendszeres támogatója.

A páciensőrző monitor a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegén lévő Anesztheziológiai és Intenzív Osztályon fekvő gyermekek gyógyulását segíti majd

– mondta a készülék átadásakor a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa. Dr. Nagy Anikó a kórház dolgozói és a gyermekek nevében megköszönte, hogy a hegedűművész jótékonysági koncertjeivel majd egy évtizede rendszeresen támogatja intézményüket, és már többször adományozott életmentő műszereket, segítve ezzel a betegellátást.

Dr. Székely Emőke, az Anesztheziológiai és Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa úgy fogalmazott:

a betegőrző monitor az intenzív osztályon a legalapvetőbb "segítője" az orvosnak, nővérnek, minden beteg részére feltétlenül szükséges a használata.

Hozzátette: „működése által folyamatos képet kapunk a beteg légzésének, keringésének, a vér oxigéntelítettségének, valamint egyéb, lényeges paramétereinek változásáról, így irányt mutathat esetlegesen szükségessé váló beavatkozásokhoz, gyors döntésekhez.”

A készülék (Philips IntelliVue MX550 Páciensőrző monitor) az életjelek széles skáláját figyeli, az életfunkciókból nyert adatokat priorizálja, és szükség esetén háromszintű riasztással jelez. Az eszköz átfogó, áttekinthető képet nyújt a kis páciensek állapotáról. A monitor a komplex klinikai adatok és azok összefüggéseinek összegzését jeleníti meg, mely nagyban segíti az ápoló személyzet munkáját azáltal, hogy releváns információval látja el őket az intenzív osztályon fekvő kis betegek állapotáról.  A monitor beépített wifihálózaton keresztül kommunikál a nővérpultban elhelyezett központi monitorral, amely ezáltal megjeleníti a mért adatokat, így a páciens a nővérpultból is figyelhető.

Mága Zoltán elmondta, hogy a jószolgálat nagyköveteként, zenészként és magánemberként is kötelességének tartja, hogy segítsen a rászorulókon, és arra buzdítsa embertársait, hogy lehetőségeikhez mérten ők is vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalásban. A hegedűművész kiemelte:

„nagyra becsülöm az orvostudomány és gyógyítás területén a tudást és a szakemberek önfeláldozó munkáját. Hosszú évek óta tapasztalom, hogy a figyelem, a jó szándék, az elismerés és a segítségnyújtás megsokszorozza a gyógyításra felesküdöttek erejét. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy lehetőségeihez mérten a vállalati és a civil szféra is erősítse társadalmi szerepvállalását." 

Ha tehetjük, például egy-egy modern diagnosztikai eszköz beszerzésével mi is hozzájárulhatunk a zavartalan és szakszerű ellátáshoz.

Mága Zoltán a Hangok és Harangok címmel rendezett templomi jótékonysági hangversenysorozat bevételéből adományozta a páciensőrző monitort. A hegedűművész tavaly ősszel rendezett másfél hónapos, Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozata révén több mint 10 ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését támogatta mintegy 100 millió forint értékben, valamint közösségeknek nyújtott segítséget, értékes orvosi műszereket adott át és számos templom felújításához is hozzájárult.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnöksége, és Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere védnöksége alatt zajlott hangversenysorozaton csaknem 30 ezer ember vett részt a katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógákban rendezett koncerteken.

Mága Zoltán a kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért jótékonysági koncertsorozat több turnéállomása bevételének egy részét is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

vg.hu

Valaki ma óriásit nyert a Hatoslottón

borsonline.hu

Botrány: Leharapták a fülét egy szurkolónak a Forma–1-es Brit Nagydíjon

hirtv.hu

Tállai András: Nyolc havi nyugdíj után jár az emelés júliusban

metropol.hu

Felfoghatatlan tragédia: halálra fagyott a 3 éves kisfiú, akit az anya bezárt a hűtőbe

vg.hu

Magyar felesége miatt is hajt a budapesti aranyra a spanyol válogatott vízilabdázó

gphirek.origo.hu

Hatalmasat repült, a közönség közé csapódott a Forma-1-pilóta - videó

mindmegette.hu

Így tuti nem fogja elszúrni a diétád egy grillparti - egyszerűbb mint gondolnád!

ripost.hu

Lesifotó készült Dér Heni férjéről - itt a felvétel

ripost.hu

Így óvd a növényeidet, ha locsolási tilalmat rendeltek el

ripost.hu

Kitálalt a bennfentes: "Cirkuszi állatként vonszolta magával Harryt Meghan"

ripost.hu

Hihetetlen: repülő autót figyeltek meg az éjszaka közepén - Fotó

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

SZTÁR

Csongrádi Kata szülinapot ünnepelt, kiderült ki a pótmamája

SZTÁR

Igazi szenzáció: ez a világsztár is Nanushkában