ÉLETMÓDI

Nagyon is kell a nőknek az egyéjszakás kaland, de van itt egy feltétel

Ahogy a férfiaknak, úgy a nőknek is vannak gyengéik, és ha ez a pont teljesül, akkor bizony zöld utat adhatnak a szexre. A legújabb tanulmány megmondja a tutit!
  • Szerző: A. G.

A szingli életvitelnek is megvan a maga szépsége, hiszen ilyenkor álságos erkölcsi szabályok nélkül lehet portyázni, és akkor sincs gond, ha akár minden nap más ágyából kel ki az ember. Persze a szabad szexualitás örömeit másképp élvezik a férfiak, mint a nők. Míg a pasik lazán kezelik az efféle villámkalandokat, és nem jönnek zavarba egy idegennel átszexelt éjszaka után, addig a nők gyakran még a bugyijukat is pironkodva keresik reggel és igyekszenek minél hamarabb lelépni a helyszínről, majd elfelejteni az egészet.

A legújabb kutatásban 1573 résztvevőt kérdeztek alkalmi szexuális szokásaikról. Azt vizsgálták, hogy a válaszadók milyen esetekben mentek el a végsőkig az egyéjszakás kaland sűrűjében.

A nők többségénél lelki okok miatt jött létre az aktus: a rossz párkapcsolatban élők  ösztönösen tombolni vágytak, másokat az alacsony önértékelés és a szeretethiány hajtott bele az alkalmi szexbe, és olyanok is akadtak, akik szeretik az ezzel járó izgalmakat - na és persze a jó szexet.

Hogy miért épp azokat a férfiakat választották egyéjszakás kalandjukhoz, így fogalmazták meg a nők:

azt az érzést keltették bennük a választott férfiak, hogy jól teljesítenek az ágyban, valamint biztonságot és törődést sugalltak feléjük.

Viszont egyértelműen kiderült, hogy a nők életében is jöhet  olyan periódus, amikor szívesebben szexelnek olyan férfiakkal, akiket többé már nem fognak látni.

Lapozz a folytatáshoz!


Az is előfordul, hogy a nők kezdeményezik a szexet, ilyenkor igyekeznek olyan pasit választani, aki jóképű és dögös - hiszen ha csak szexről van szó, akkor a mindent bele elv működik náluk is - fejti ki Dr. David Buss a kutatás társszerzője.

Azonban az érem másik oldalára is kiterjedt a tanulmány, azaz arra, hogy a nők általánosságban miért kaphatóak nehezebben az egyéjszakás kalandokra.

A nők a múltban sokkal többet vesztettek azzal, ha egy számukra nem elkötelezett partnerrel szexeltek, ugyanis a férfi nyugodtan továbbállhatott akkor is, ha a nő esetleg teherbe esett.

És rendszerint a nők azok, akik jobban aggódnak a nem kívánt terhesség, a nemi úton terjedő fertőzések és a jó hírnevük miatt.

A nők aggodalma és a szexuális együttlét alacsonyabb szintje részben magyarázatot ad arra, miért bánják meg másnap az alkalmi szexet.

A kutatás szerint egyvalami mindkét nemre igaz: mind a férfiak, mind a nők megbánják utólag az egyéjszakás kalandot, ha alkalmi partnerük gyatra szexuális élményt nyújtott.

Tehát akár elkötelezett párkapcsolatról, akár alkalmi szexről van szó, úgy tűnik, hogy mindkét fél számára hangsúlyosan fontos, hogy sikerül-e orgazmushoz jutnia.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?