ÉLETMÓDI

Különös, de néhány nő ezért játssza meg az orgazmusát

Sok oka lehet, de egy új felmérés olyan választ hozott ki, ami több, mint nyugtalanító...
  • Szerző: S.M.

Akinek van hüvelye, az nagy valószínűséggel játszott már meg orgazmust is, bármennyire is tagadja: van az a helyzet, amikor a nők nem akarnak  a partnerünk lelkébe taposni és ezt az utat érzik a legkönnyebb megoldásnak.

Ám van egy másik, ennél sokkal szomorúbb oka is annak, hogy a nők megjátsszák az élvezetet, mégpedig az, hogy minél hamarabb véget vessenek az aktusnak. Nem úgy, hogy a hangokkal, gesztusokkal saját magukat izgatják, mert ilyen is lehetséges, hanem úgy, hogy konkrétan szabadulnának már az ágyból, ezért színészkednek.

A Brit Pszichológiai Társaság Női pszichológia címmel rendezett konferenciáján mutatták be azt az új tanulmányt, amely szerint számos nő azt vallotta: a nem kívánt szexet akarja felgyorsítani a megjátszott orgazmussal. A kis kutatásban tizenöt 19 és 28 év közötti nőt kérdeztek ki azokról az aktusokról, amibe beleegyeztek, tehát a konkrét nemi erőszakot ebben nem vizsgálták. Minden egyes résztvevő azt mondta, hogy az utóbbi egy évben legalább egyszer feküdt le úgy a partnerével, hogy semmi kedve nem volt hozzá, valamiért mégis belement.

A nők egyszer sem használták ezekre az együttlétekre az "erőszak" vagy "kényszer" szavakat, inkább úgy írták körül, mint "nem kívánt", "nem élvezetes", "rossz szex". Azt állították: a megjátszástól úgy érzik, hogy több kontroll kerül a kezükbe és fel tudják gyorsítani a szexet, hogy hamarabb túl legyenek rajta, ha már más eszközük nincs.

Az döbbentett meg minket a legjobban, hogy milyen nagy mértékben használják a nők a kamuorgazmust a nem kívánt szexben.

- írta a tanulmány egyik szerzője, Emily Thomas a sajtóközleményben.

A kutatást valóban nagyon kis mintán végezték, de az eredmény akkor is nyugtalanító. Úgy tűnik, hogy a nők számára még mindig nem egyértelmű: ha nincs kedved a szexhez - tök mindegy, hogy miért -, nem kell magad nyomás alatt érezned, semmi nem kényszeríthet rá!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?