ÉLETMÓDI

Izgalmas és csodálatos: 5 lenyűgöző tény a csiklóról

Számtalan titkot rejt a nő buja rejteke, mind közül legizgalmasabb a csikló. Ez a borsószem nagyságú csodálatos szerv megannyi gyönyör forrása szex közben.
  • Szerző: A. G.

A csikló a nők szexuális ingerlésének egyik legjobb célpontja, de bármennyire is közismert ez az apró szerv, szinte alig tudunk róla valamit.

Összegyűjtöttünk 5 meglepő tényt a csiklóról - ezeket dr. Vincenzo Puppo olasz szexológus jegyezte fel A csikló anatómiája és fiziológiája című könyvében!

1. A női pénisz

Dr. Puppo kutatásai azt mutatják, hogy a csikló a péniszhez hasonló szerv: azonos a struktúrája, csak éppen a mérete sokkal kisebb. A pénisszel ellentétben a csikló funkciója kizárólag szexuális ingerléshez kapcsolódik. Több kutatás is azt mutatja, hogy

a pénisz és a csikló az embrionális fejlődés kezdeti szakaszában azonos képletként jelentkezik, majd a terhességi hetek előrehaladtával a hormonok hatására veszi fel a tipikus nemi jelleget.

2. A nők csiklójának mérete eltérő lehet

A klitorisz mérete rendkívül eltérő lehet,  meghaladhatja akár a 3 centiméter hosszúságot is! Azonban amikor szexuális örömről van szó, egyáltalán nem számít a mérete. Egy nagyon pici csikló ujjal való ingerlése, dörzsölése is okozhat erős orgazmust.

Lapozz a folytatáshoz!


3. A kor nem számít

Ellentétben a férfiak péniszével, a csikló esetében nem számít a nő kora. A férfiaknál idősebb korban merevedési zavarok alakulhatnak ki, a nőknél változatlan marad a csikló reakciója.

"A nők fizikailag bármely életkorban képesek arra, hogy orgazmusuk legyen"

– mondja a szakértő.

4. A szünet nélküli orgazmus oka a csikló

Mivel a csikló sokkal kisebb, mint egy pénisz, az idegvégződések is koncentráltabban helyezkednek el rajta. Egy kutatás szerint a csiklóban kétszer annyi idegvégződés van, mint magában a nemi szervben. Ennek eredményeképpen a klitorisz nagyon érzékeny a stimulációra. Az is a csikló számlájára írható, hogy a nők képesek sorozatorgazmusra.

5. Nagyobb, mint egy pénisz?

A Journal of Urology szaklapban megjelent tanulmány szerint a csikló akár 15 centiméteres is lehet, köszönhetően annak, hogy a testen belül, a medence felé is kiterjed. Vagyis technikailag nagyobb is lehet, mint egy pénisz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?