Létrehozva: 2021.12.13.

Elárulták a szakértők, miért lépnek félre a nők

A megcsalás rettentő fájdalmas, és sokszor nem is lehet érteni, miért történt meg. A szakértők szerint több oka is lehet, ha egy nő kikacsint a kapcsolatból, és az is tény, hogy a hűtlenség általában nem a semmiből jön...

Rengeteg kutatás foglalkozott már a megcsalás témakörével, és akad jócskán olyan is, ami azt vizsgálta, hogy miért lesznek hűtlenek a nők. Bizonyított tény, hogy a férfiakat az érzelmi megcsalás zaklatja fel jobban, vagyis sokkal jobban fáj számukra a hűtlenség, ha szerelmes lesz valaki másba a párjuk, mintha csak a szex miatt lépne félre. Arra is fény derült már, hogy a hölgyek ritkábban lépnek félre csak a szex kedvéért, általában érzelmek mindig dolgoznak a háttérben. Ahhoz azonban, hogy ez bekövetkezzen, párkapcsolatokkal és szexszel foglalkozó szakértők szerint hosszú út vezet; sokszor ugyanis azért hűtlenek a nők, mert valami félresikerül a kapcsolatukban. De vannak olyan esetek is, amikor erről szó sincs; mutatjuk a leggyakoribb okokat.

1. Alacsony az önértékelésük

Azok a nők, akik nem tisztelik és szeretik magukat eléggé, folyton kívülről várják a megerősítést, és az állandó partnerük felől érkező visszajelzés egy idő után nem lesz elegendő. Ezért könnyebben bonyolódnak flörtökbe, és gyorsan megesik a félrelépés is, ha egy nőnek alacsony az önbecsülése.

2. Ki vannak éhezve érzelmileg

Statisztikák szerint a férfiak legfőképpen a szex miatt lépnek félre, a nők viszont sokszor egy olyan érzelmi űrt töltenek be a hűtlenséggel, amit nem kapnak meg a partnerüktől. Sokszor nem is a szex kap hangsúlyt, hanem egy új férfi az életükben, aki megérti, csodálja őket, és udvarol nekik.

3. Csalódnak a párjukban

Sokszor a nők fejében van egy idealizált kép arról, hogy milyen férfi mellett szeretnék leélni az életüket, és hosszú évekig kivetítik ezt a képet a párjukra. Ám lassan rájönnek, hogy a valóságban nem az az ember van mellettük, akit szerettek volna; és elfogadás, megismerés helyett folytatják a keresést az álomkép szerint.

4. Kevés az izgalom

Minden kapcsolat nyugvópontra érkezik egyszer, hiszen a lángoló szerelem néhány hónap után elcsitul, és jönnek a szürke hétköznapok. Egy kapcsolat könnyen el tud laposodni, egy idő után rutinná válik a szex is, minden, mindig egyforma; és ilyenkor nem csupán a férfiak, a nők is könnyebben kikacsintanak a kapcsolatból.

5. Ellaposodik a házasélet

Ha mindig ugyanolyan a szex, egy idő után beleunnak a nők a rutinba, és inkább elvárásként, mint gyönyörforrásként tekintenek rá. Ha valaki ilyenkor akarja elcsábítani őket, könnyű dolga van, hiszen az újdonság varázsa vonzza őket.

6. Magányosnak érzik magukat

Sokszor a kapcsolatokban egyedül maradnak a nők, főleg, ha a férfi éjt nappallá téve dolgozik, eljár szórakozni, a nő pedig egyedül van a gyerekekkel egész nap. Bármelyik is az oka, ez az elszigeteltség egy idő után arra ösztönzi a feleséget, hogy kívülről keressen megoldást.

7. Bizonytalanuk kötődnek

Azt, hogyan kötődünk a partnerünkhöz, gyerekkorunkból hozzuk, a minta az, hogy milyen volt a szeretetkapcsolat a szülőkkel. Ha egy nőt gyerekkorában elhanyagoltak vagy bántalmazták a szülei, nehezen nyílik meg, és nem meri teljesen átadni magát egy párkapcsolatnak. Kutatások bizonyítják, hogy a laza kötődés miatt sokkal gyakrabban lépnek félre, de a szeretővel töltött idő sem elégíti ki őket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól