11 hónapja

Jó oka van, miért esik olyan bitang jól a kibékülős szex

Mindenki tapasztalta már, hogy a veszekedés utáni szex sokkal szenvedélyesebb és forróbb, mint a hétköznapi együttlétek. Szakértők szerint ez nem véletlen, és azt is elárulták, miért.

Minden pár életében előfordulnak viták, esetleg kőkemény veszekedések. Ám miután a kedélyek lecsillapodtak, fellobban a szenvedély, és nagyon sokszor a veszekedés utáni szex a következő állomás. Ami eszméletlenül fergeteges!

Sokszor maguk a párok is megdöbbennek azon, hogy mennyivel felszabadultabb és izgatóbb, mint egy romantikus estén. A jelenség egyáltalán nem egyedi, a legtöbb pár megtapasztalta már, és nincs benne semmi természetellenes. Szexszakértők szerint megvan a tudományos magyarázata annak, hogy miért olyan isteni a veszekedés utáni szex.

Fotó: pixabay.com

Tombolnak a hormonok

Tesztoszteron, adrenalin, kortizol… valóságos vihar van mind a férfi, mind a nő testében egy heves, érzelmes veszekedés közben. Hiába a kedvesével veszekszik az ember, a test úgy értelmezi a helyzetet, hogy védekezni kell, és stressz-üzemmódba áll. Ilyenkor pedig sóvárog az ölelés után. Ha a veszekedésnek vége, ezért kötnek ki egymás karjaiban a pár tagjai, az orgazmus pedig feloldja a testben lévő feszültséget. A csúcson ugyanis stresszoldó hormonok árasztják el mind a férfi, mind a nő szervezetét.

Ősi ösztönök élednek fel

 

A veszekedés egy elzárt és mély részét nyitja meg a tudatalattinak, és az utána következő szex nem csupán megkönnyebbülést, de diadalmas érzést is okoz. Hiszen az agynak ez a primitív része úgy értelmezi a helyzetet, hogy veszélyben voltunk, túléltük, és most a szex által újra urai vagyunk a helyzetnek.

Közel áll egymáshoz a két érzés

A szorongás és a szexuális izgalom két külön dolog, ám nagyon is hasonlóak, ha azt nézzük, mi történik közben a szervezetben. Például felgyorsul a pulzus, a vérkeringés, megemelkedik a vérnyomás. Így, ha lecseng a veszekedés, a szorongás könnyedén átcsap egy sokkal érzékibb érzelembe, a vonzódásba. Ráadásul vitatkozás közben a test „üss vagy fuss” állapotba kerül, ami azt jelenti, hogy felkészül arra, hogy meg kell védje magát fizikailag, vagy el kell meneküljön. Ez azzal is jár, hogy az izmok, a légzőszervek, a vérkeringés készenlétben áll, hogy valamilyen fizikai cselekvés következik. Erre pedig nagyszerű alkalom a szex…

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!