Létrehozva: 2021.10.08.

Ezek a jelek biztosan megmutatják, ha a párod manipulál téged

Ha úgy érzed, valami nem stimmel a párkapcsolatodban, könnyen lehet, hogy a párod úgy vezet az orrodnál fogva, hogy észre se veszed. Ezek az apróságok biztosan mutatják, hogy manipulálnak téged...

Sokszor hiába dúl a szerelem, valami nem oké a kapcsolatban: ha állandóan bűntudat gyötör, és olyasmit csinálsz, amit igazából nem szerettél volna, könnyen lehet, hogy a párod manipulál téged. Vannak emberek, akik képtelenek őszintén megmondani, mit szeretnének, ezért rafinált játszmákkal erőltetik a környezetükre, így a párjukra is az akaratukat. Ezek a mérgező stratégiák azonban még a legstabilabb kapcsolatot is megmérgezik, hiszen a párkapcsolat alapját, a bizalmat rombolják le. Szakértők szerint a helyzet sokszor menthető, ugyanis a játszmázásra hajlamos emberek legtöbbször nincsenek tudatában annak, hogy mit csinálnak. Mutatjuk, milyen jelek árulkodnak arról, ha a párod manipulál téged.

Ha a párod manipulál, azzal a bizalmat ássa alá, és az egész kapcsolatot megmérgezi
(Fotó: pixabay.com)

1. Szeret halogatni

A manipulatív emberek nem szeretik a nyílt konfliktust, így, ha valamihez nincs kedvük, nem mondják meg; helyette újabb és újabb időpontokat ígérnek, és közben igyekeznek kibújni a feladatok alól. Szakértők szerint ilyenkor érdemes őket szembesíteni a dologgal; határozottan, szelíden és óvatosan közölni, hogy fény derült a játszmájukra. Ha haraggal közelítesz, az csak olaj a tűzre.

2. Mindig te vagy a hibás

Ha gyakran ébreszt benned bűntudatot a párod, akkor valószínűleg manipulál téged. Ha kérsz tőle valamit, és kirobban belőle, hogy miért nem gondoltál arra, hogy neki rengeteg dolga van, akkor az egy játszma; ha rosszul érzed magad, amikor kéréssel fordulsz felé, előbb-utóbb nem fogsz hozzá fordulni.

A legtöbb kapcsolat menthető, ahol az egyik fél manipulálja a másikat (Fotó: pixabay.com)

3. Mindent jobban tud

Vannak emberek, akik minden területen szakértőként tündökölnek, még akkor is, ha fogalmuk sincs az adott dologról. Ennek a játszmának a lényege, hogy felsőbbrendűnek tűnjenek, a partner pedig rosszul érezze magát a bőrében, és minden kérdéssel hozzá forduljon. Ha a párod mindig leszólja, amit csinálsz, mindig mindent jobban tud, az intő jel, hogy ideje elbeszélgetni vele.

4. Rosszul emlékszik dolgokra

Elfelejtenek apró részleteket, közös élményeket máshogy mesélnek, mint ahogy történtek; és, ha szólsz, hogy te máshogy emlékszel, letromfol. Ezzel bizonytalanná tesz, megkérdőjelezed a saját memóriádat; holott legtöbbször arról van szó, hogy szeretne jobb színben feltűnni, amikor régi történeteket mesél. Szakértők szerint ez az egyik legveszélyesebb játszma, és nagyon sokszor menthetetlen a kapcsolat.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a párod manipulál! (Fotó: Shutterstock)

5. Nem hagy időt gondolkodni

Ha döntés előtt mindent át akarsz gondolni, egyfolytában sürget, hogy mikor határozod már el magad. Így sokkal könnyebben fogsz olyan döntést hozni, ami nem kettőtöknek vagy neked, hanem neki kedvező.

6. Örökké ő az áldozat

Állandóan panaszkodik a családjára, munkatársaira, hétköznapi apróságok miatt áldozatnak állítja be magát. A játszma lényege, hogy megsajnáld őt, együttérezz vele, és segíts neki. Nem támogatást, hanem hasznot vár; hiszen ki tudna nemet mondani egy szerencsétlen sorsú embernek?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

mandiner.hu

Magyar Péter, a baloldal bántalmazó Messiása

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Kilőtték a szlovákiai Liptószentmiklóson öt embert megsebesítő medvét

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza