Létrehozva: 2020.10.17.

Franciaország: egy reunioni bevándorló megerőszakolt, majd megölt egy gimnazista diáklányt

A színes bőrű elkövető azzal védekezett a rendőrségi kihallgatásán, hogy az áldozata támadt rá, ő pedig csak önvédelemből gyilkolt...

Kedden késő délután a délkelet-franciaországi Lyon egyik elővárosában őrizetbe vették a réunioni születésű, 25 éves Ludovic Bertint, aki a gyanú szerint megerőszakolt, majd megölt egy tinédzserkorú diáklányt három héttel ezelőtt – írja a La Parisien francia hírportál.

Az áldozat, a 18 éves Victorine Dartois szeptember 26-án, szombat késő délután plázázni indult a barátnőivel Lyon belvárosába. A csajos parti kicsit tovább tartott a tervezetnél és a fiatal lány lekéste az utolsó buszt, ezért úgy döntött, hogy hazagyalogol egy erdei ösvényen. Ezt az utat számtalanszor megtette már az elmúlt években biztonságosan. Vélhetően ezen az estén sem gondolta, hogy bármi baja eshet. A 18 éves lány még az édesanyját is felhívta, hogy 20 percet késik a családi vacsoráról. Sajnos soha nem ért haza végül...

A rendőrség két nappal később talált rá a fiatal lány holtestére egy patakba hajítva. A halottkém jelentése szerint a lányt megfojtották és megerőszakolták, vagy legalábbis kísérletet tettek rá. A fehérneműjét letépték, de a külsérelmi nyomokat nem lehet egyértelműen megállapítani, mert a folyóvíztől a holttest erősen oszlásnak indult.

Az elmúlt három héten 47 nyomozó, éjt nappallá téve dolgozott az ügyön. Összesen 130 tanút és 662 embert hallgattak ki. Így jutottak el nemrég a réunioni születésű Ludovic Bertinhoz, akit a gyilkosság helyszínétől 5 percre található lakásán vettek őrizetbe, a lyoni Fougéres kerületben. A fiatalember az elfogása után részleges beismerő vallomást tett. Elmondása szerint ő csak önvédelemből gyilkolt, ugyanis az áldozta támadt először... A nemi erőszak vádját tagadta.

A rendőrség előtt nem volt ismeretlen Ludovic Bertin neve. Eddig már 10-szer volt büntetve drogügyletek, betöréses rablások és illegális fegyverbirtoklás miatt, de börtönbe sosem került ezek miatt. Talán most erre is sor kerül...

Az elkövető „Bertin” néven volt megtalálható a Facebookon. A felhasználói fiókjának adatlapja szerint ő a Louis Vuitton vezérigazgatója, korábban pedig a Harvardon tanult. A közösségi oldalra feltöltött fotói alapján az egyik kedvenc szórakozása a drága autók előtt történő pózolás volt. (A fiókot pár órával ezelőtt törölték.)

Egy szerda délután tartott sajtótájékoztatón az áldozat családjának ügyvédje, Kelly Monteiro elmondta: „a gyanúsított semmilyen kapcsolatban sem állt az áldozattal, szinte biztos, hogy nem ismerték egymást.”

Az eset széles körű társadalmi felháborodást váltott ki szerte Franciaországban. Október 4-én, vasárnap 6000 embert vonult végig azon az ösvényen, melyen Victorine is megpróbált hazajutni. A menetelés Bertin háza mellett is elhaladt, bár a résztvevők ekkor ezt még nem tudták.

A lány utolsó ismert tartózkodási helye, a buszmegálló, egyfajta zarándokhellyé vált. Az elmúlt hetekben több százan helyeztek el itt virágot, vagy gyújtottak gyertyát Victorine-ra emlékezve.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

borsonline.hu

Ez egészen elképesztő: így néznek ki manapság az Egy rém rendes család sztárjai

magyarnemzet.hu

Irány Moszkva! Ez az Abrams tank is az orosz fővárosba tart

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

travelo.hu

Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól