A munkahelyi szex 11 aranyszabálya: Vigyázz, veszélyes terep

A kutatások szerint az emberek 54 százaléka belekóstolt már a munkahelyi afférba. De vajon melyek azok a szabályok, amelyeket ilyenkor illik betartani?

1. Ne csak a munkahelyetek legyen közös bennetek

Oké, hogy egyként utáljátok a gonosz főnököt, de ez nem alap egy kapcsolathoz. Inkább csak a szövetségesek stressz miatti hirtelen összeborulása.

2. Számolj a kockázatokkal

Ne rohand le azonnal a kiszemeltet, hiszen azt akár zaklatásnak is veheti. De ne is riadj vissza az esetleges visszautasítástól. Még az is lehet, hogy ha újra próbálkozol, igent mond.

3. Gondold át, mit teszel, ha vége lesz

A kapcsolatok általában szépen indulnak, de sok közülük a süllyesztőben végzi. Mielőtt beleugranál, gondold át, mi lesz, ha vége lesz, mert még az is lehet, hogy munkahelyet kell majd váltanod.

4. A munkahely a munkáé

Semmi szükség rá, hogy bárkit zavarba hozzatok. A szex máshol is elintézhető, ahol nem fenyeget a lebukás veszélye.

5. Csak akkor tedd nyilvánossá, ha komolyan gondolod

Hidd el, a kollégáid is látják a Facebook-oldalad!

6. Ha titkos, de mégis rájönnek, vállald fel

Ha úgy döntöttetek, hogy titokban tartjátok a viszonyt, de a kollégáid rájönnek, légy felnőtt, és állj bele. A tagadás semmit nem ér.

7. Ha hosszú távú a dolog, készülj fel egy kényelmetlen beszélgetésre

Mégpedig a főnököddel. Ha ugyanis komolyra fordul a dolog, nem kerülheted el, hogy tájékoztasd, ráadásul ezt a beszélgetést neked kell kezdeményezned.

8. A kollégáid nem akarnak mindent tudni

A kollégák nem azért ülnek ott az irodában, hogy végignézzék a turbékolásotokat. Nem kell a magánéletetek minden részletébe beavatni őket.

9. Légy különösen óvatos, ha a felettesedbe habarodsz bele

A főnökbe beleszeretni különösen kockázatos, így még nagyobb elővigyázatosságot igényel. Ugyanakkor vigasztaljon a tény, hogy a kutatások szerint az ilyen kapcsolatokból lesz a legtöbbször házasság.

10. Kerüld az egyéjszakás munkahelyi kapcsolatokat

Van ilyen, de hiányzik az neked, hogy másnap az asztalszomszédodnak legyen nehéz a szemébe nézni?

11. Maradj távol a házasoktól

Bár az emberek fele tud olyan házas kollégáról, aki munkahelyi viszonyba bonyolódott, a lehetséges hátrányos következmények sokkal nagyobbak az előnyöknél. Vagyis menekülj a házas kollégáktól!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!