Létrehozva: 2019.04.06.

Itt a randizás új módszere, egyre többen keresik így a boldogságot

Szakíts a megszokással, és próbáld ki ezt a megoldást a szerelemhez.

Ne kerteljünk: a párkeresés sokszor izgalmas és kalandos, de legalább ilyen gyakran fárasztó, kimerítő és lélekölő. Eleged van abból, hogy ugyanazokat a tanácsokat hallod és olvasod, mégsem találtad még meg a szerelmet? Akkor közelíts kicsit másképp a dolgokhoz...

1. Ne keresd a Nagy Õt!

Persze ez nem azt jelenti, hogy mondj le a boldogságról. Viszont érdemes kicsit átalakítanod az elképzeléseket. Ne a lelki társad keresd és azt az egyetlen embert, akit neked teremtett a sors - gondold inkább végig reálisan, hogy mik az igazán fontos jellemzők és tulajdonságok számodra, és legyél kicsit elfogadóbb, rugalmasabb. Minél hamarabb alakítod át magadban a tökéletes és ideális képet a mesebeli hercegről, annál nagyobb eséllyel veszed észre a környezetedben felbukkanó, talán éppen kissé szeplős, esetleg kevésbé magas, mégis nagyon ideális, hozzád illő párt.

2. Ismerd meg a másikat!

A randi applikációk és internetes felületek abba a kísértésbe ejtenek, hogy külsőségek és kisugárzás alapján ítélj. Csakhogy a fotók nagyon csalókák, ráadásul könnyen manipulálhatóak. Ezért érdemes igenis elolvasnod, mit ír magáról a másik, érdemes neked is néhány fontos és téged jellemző gondolatot megosztanod magadról. Amikor mindezek mellett találkozol valakivel, tekints rá fontos randi helyett egy kellemes időtöltésként, amikor megismerhetsz egy új embert.

Ez a hozzáállás csökkenteni fogja rajtad a nyomást, kevésbé leszel zavarban és kevésbé leszel csalódott, ha esetleg mégsem úgy alakul az este, ahogyan egy romantikus filmben szokás.

3. Randizz józanul!

Koccintani egy kis borral, meginni némi alkoholt ideális és kézenfekvő egy randihelyzetben. De sajnos könnyen vezet tévútra. Fellazulnak a gátlások és ez szuper dolog, csakhogy torzul a látásmód, könnyebben fogsz idealizálni valakit, aki máskor kevésbé tetszene, felfokozódnak az érzések akkor is, ha alapvetően nem reálisak, másnap pedig megbánhatsz néhány dolgot, amit mondtál vagy tettél. Ha tényleg szeretnél egy komoly kapcsolatba kezdeni, akkor inkább hanyagoljátok az italokat, esetleg csak jelképesen fogyassz, hiszen az az igazán érdekes, hogy a valóságban mennyire okoz benned jó érzést a másik. Nem pedig az, hogy mennyire erősödik ez fel pár pohár pezsgő után.

Folytatjuk tovább! LAPOZZ!


4. Lépj tovább, ha nem érdekel

Igen, sajnos van olyan, hogy egyszerűen nem jön be a másik. Ilyenkor néha érdemes még egy esélyt adni a találkozásnak, hátha megérkezik mégis a szikra. De ha nem érzed a vonzalmat és nem látod a jövőt, akkor mindkettőtöknek úgy teszel leginkább szívességet, hogy rövidre zárod a dolgot. Az egyenes beszéd persze nem feltétlenül kell, hogy gorombaságot jelentsen. Viszont megkönnyíti a továbblépést, ráadásul nem raboljátok egymás idejét.

5. Felejtsd el, hogy megváltozik

"Õ lehetne a tökéletes ember, ha nem lakna a szüleivel...", "szuper lenne vele járni, ha normálisabban öltözködne és nem habzsolná annyira az ételt" - ismerős gondolatok ezek biztosan neked is. Nem, távolról sem kell a tökéletest hajszolni, mindenkinek akadnak hibái és jó dolog, ha azokat el tudod fogadni. Viszont arra ne építs, hogy majd megváltoztatod a másikat. Vagy tetszik neked úgy is, hogy a szüleivel lakik és divatjamúltak a ruhái, vagy keress inkább valaki mást. Nem sok jót ígér az a kapcsolat, ahol már az első pillanatban a másik formálásán és alakítgatásán töprengsz. Arról már nem is beszélve, hogy az emberek ugyan változni és változtatni tudnak, megváltozni viszont egy felnőtt ember már nemigen fog...

6. Ne az ideális partnert keresd, hanem arra figyelj, hogy te magad legyél az ideális partner

Ahelyett, hogy az Igazit hajszolnád, koncentrálj inkább arra, hogy magadból hozod ki a legtöbbet. Próbáld meg kihozni magadban a benned rejlő tartalékokat, fejleszd magad, kerülj harmóniába és egyensúlyba magaddal. Ez nagyon hasznos, hiszen így te is jobban érzed magad a bőrödben és mások is szívesebben vannak a társaságodban. Legyél tisztában azzal, hogy mit tudsz nyújtani és mi az, amit vársz a másiktól. Ezáltal sokkal könnyebben fogod felismerni a valóban értékes helyzeteket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól