6 árulkodó jel: Ha így viselkedik a pasid, biztos, hogy a régi csaját szereti

Ha eszedbe jut, hogy a barátod gondolatai még mindig az exbarátnõje körül forognak, valószínûleg több oka is lehet a gyanúdnak.

Szerző Sors Edina

Talán rátaláltál sírva, miközben a telefonját nézegette? Vagy hallottad, ahogy azt mormolja magában: "Bárcsak tudnám, hogyan töröljem ki a fejemből?" Vagy még rosszabb? Azon kaptad, hogy az éjszaka közepén hívta fel a lányt? Esetleg még mindig ott van nála egy régi pólója és néha azt szagolgatja?

Valószínűbb, hogy ennél azért finomabban kezeli a párod ezt a kérdést, de vajon készen áll-e érzelmileg az új kapcsolatra?

„Ha az új barátod állandóan az exbarátnőjéről beszél, ha egyfolytában vele társalog telefonon, esetleg még találkozik is vele (anélkül, hogy te is vele lennél), összehasonlítgat vele úgy, hogy te kevesebbnek érezd magad, ez arra utal, hogy még mindig kapcsolatban van vele valami módon" - mondja  Dr. Jane Greer szexterapeuta,  a What about me? című könyv szerzője.

Szóval, ha a barátod a következőket teszi, akkor nagy esélye van, hogy még mindig  a régi párja iránt táplál gyengéd érzelmeket.

 

Gyakran beszélnek

Nehéz a párodtól elvárni, hogy azonnal, teljesen kizárja az exét az életéből, de ha még mindig nagyon melegen tartja ezt a kapcsolatot, az nem igazán jó. És ha még mindig arról beszélgetnek, van-e bármi lehetőségük egymással lenni, hogy még érzéseik vannak egymás iránt, vagy ha úgy érzi, bűnös, hogy elhagyta őt, akkor még túlságosan érintett érzelmileg. Ha ez a helyzet, akkor kérdezd meg tőle, hogy valóban készen áll-e veled az új kapcsolatra.

Túlzásba viszik a netes kapcsolatot

Valószínűleg az sem ártana, ha nem követné exét már a Facebookon, Instagramon és a Twitteren sem - különösen akkor, ha olyan párbeszédek alakulnak ki közöttük, amitől  érzelmileg még mindig megborulnak. De a teljes kommunikáció berekesztése sem mindig jó jel. Hiszen ez lehet akár a féltékenység drámai csendje is...

Párod még mindig utálja az exét

Teljesen érthető, hogy ha egy kicsit keserű még a párod, de ha minden nap csak arról beszél, hogy mennyit „szívott” az exbarátnője miatt, vagy megemlíti, hogy miért nem vele van, nem sok jóval kecsegtet.

Többet tudsz az exéről, mint amennyit tudnod kell

Állandóan olyanokat mond például: „A volt barátnőm soha nem értékelte az olyan ékszergyűjtőket, mint te!” - úgy hangzik, mint egy bók, de csak összehasonlítgat vele.

Tartogatja azt a  pólót, amit tőle kapottAz emberek gyakran emlékeznek a múltbéli kapcsolatokra tárgyak alapján, így ez lehet a jele annak, hogy a párod még nincs túl a régi barátnőjén, ezért érdemes vele beszélni arról, hogy ezt miért tartja fontosnak.

Még mindig közeli kapcsolatban van a volt barátnő családjával

Általában amikor egy kapcsolat véget ér,  a családdal is lazul, vagy megszűnik a viszony. Ha a párod még mindig szoros kapcsolatban van az exének a szüleivel, annak ellenére, hogy egyáltalán nem beszél a volt barátnőjével, akkor elképzelhető, hogy ezt a kapcsolatot azért tartja fenn,mert még reménykedik az esetleges békülésben. Ilyenkor is érdemes a kettőtök kapcsolatán elgondolkodni
 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!