5 jó tanács, hogy 40 felett is fergeteges legyen a szex

Óriási tévhit, hogy 40 év felett eltûnik a párok életébõl az erotika. A szexuális vágy egyszerûen csak átminõsül, így néhány trükk segítségével érett fejjel sem kell lemondanunk a forró érintésekrõl.

Szerző Sors Edina

Egyet ne felejtsünk el: ebben a korban már a gyermekek kirepültek a családi fészekből, ez teret, energiát ad, hogy jobban az intimitás felé forduljunk. Nőknél ugyan a hormonális változások számos olyan testi és lelki folyamatot indítanak el, amelyek nem feltétlenül kedveznek a szexualitásnak. Ennek ellenére van megoldás arra, hogy idősebb korban is élvezetes legyen az együttlét.

Lássuk, mi az az 5 jó tanács, ami segíthet:

1. Ne rohanj sehová, lassíts!

Nem kell kapkodni. Ne feledd, hogy az előjáték történhet vacsorakészítés közben is, a szaglás, ízlelés, a közös játék a konyhában fokozhatja a vágyat és az egymásra hangolódást. Közben hallgassatok zenét, amely felfrissít, és a lopott pillantásoknak, érintéseknek is nagy ereje lehet.

2. Tartsd a tested fitten

Vegyük rá partnerünket, hogy menjünk el közösen jógázni, így a testünk rugalmas marad és a hálószobában a mozgás is könnyebben fog menni. Mindemellett a potenciát is könnyebb tartani, és megnöveli az ember kreativitását.

3.  Zuhanyozzunk együtt

Nem a reggeli gyors zuhanyra gondolunk, bár ez is lehet szórakoztató, játékos, és izgalmas a párában. Inkább egy hosszú luxuszuhanyzásra, szappannal, így sokkal csúszósabb és nedvesebb lesz az együttlét.

4. Próbálja ki az orgazmusmeditációt

Ez egy gyakorlatsorozat, hogyan lehet többet adni és kapni, mélyen egymásra hangolódva. A gyakorlat során a csikló stimulációjára kell helyezni a figyelmet, közben a nő elmélyül az érzékelésben, figyelve a légzésére. Ez a módszer a tudatosság magasabb szintjét teszi lehetővé, az intim kapcsolatokat javítja, illetve növeli az általános orgazmuskészséget. A módszert még 2001-ben dolgozta ki Nicole Daedona.

5. Használjunk síkosítót

Ne félj használni síkosítót! Kaphatóak színtelen, szagtalan természetes, esetleg homeopátiás összetevőket tartalmazó szerek. Néha nem árt egy kis rásegítés. Ezt a tubust tartsuk közvetlen az ágy mellett, hiszen több lehetőséget, és kalandot is rejthet a használata.

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!