Ez a 7 jel azt mutatja, nagyon nincs rendben a párkapcsolatod

Nemcsak a megcsalás és a kibékíthetetlen ellentétek okozhatják egy házasság vagy párkapcsolat bukását, ráadásul jól be lehet azonosítani a baljós jeleket. A válóperes ügyvédek azt is nagy bizonyossággal meg tudják mondani, hogy melyik az a házasság, amelyiket már aligha lehet megmenteni.

Vajon honnan lehet tudni, hogy a házasságod egészen biztosan a válás felé tart? A tapasztalt válóperes ügyvédek nagyon sokféle házassági problémával találkoznak, és pontosan tudják, melyek azok a helyzetek, amelyek általában véget vetnek a legstabilabbnak hitt házasságnak is.

Pénzügyi átverés

A pénzügyeket a házasság előtt és közben kell megbeszélni: minden bizalmat tönkretesz, ha az egyik fél régi keletű, vagy egyre növekvő adósságaira az esküvő után derül fény. De az sem ígér sok jót, ha az egyik házastárs eltitkolja a másik elől az év végi prémiumot.

Durcás hallgatás

Fontos dolog, hogyan reagálsz a vitákra és az idegesítő helyzetekre. A durcás hallgatás világosan bizonyítja, hogy a kapcsolatban nem működik a kommunikáció – így nehéz lesz megoldást találni a problémáitokra!

Titkok

A valóban jó kapcsolat alapja az őszinteség – a titkolózásba idővel csak belebonyolódni lehet, és ez végképp tönkreteheti a házasságot. A hirtelen titokzatosság, a lecserélt jelszavak pedig akár hűtlenségre is utalhatnak.

Ellenőrzés

Az a kapcsolat, amelyben az egyik fél mindent ellenőriz, egyszerűen nem működhet. Ha minden bevásárlásról és minden házon kívül töltött percről szigorúan el kell számolni, az előbb-utóbb oda vezet, hogy az elszámoltatott fél rabszolgának érzi magát, és kilép.

Távollét

Ha úgy érzed, a partnered soha nincs otthon, az komoly bajt jelezhet. Ha új ruhákat vásárol, sokat jár edzőterembe, hirtelen nagyon figyelni kezd a külsejére, és furcsa módon mindig túlóráznia kell, lehet, hogy egy harmadik van a dologban.

Függőségek

Akármennyire is összeilletek, ha a függőség (legyen szó alkoholról, játékról, vagy bármilyen más függőségről) belép a képbe, ott nagy gondok vannak. Sokan tudatosan kötik össze az életüket egy problémás emberrel, azt gondolva,hogy majd ők 'kikúrálják' a bajából. Pedig a házasság legtöbbször nem tud úrrá lenni a mentális és függőségi problémákon, ehhez szaksegítségre van szükség.

Eltérő fejlődés

Bár a hullámhegyek és hullámvölgyek teljesen normálisan a házasságban, az már korántsem az, ha a partnerek teljesen más irányban fejlődnek. Ha mindkét félnek másfelé vezet az útja, akkor a legtöbb esetben külön utakra lépnek – legalábbis akkor, amikor felismerik, hogy már semmi közös nincs bennük, és az étteremben is csendben ülnek az asztal két oldalán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!