Kiderült, ezért van valójában reggeli merevedésed!

Elgondolkodtál már azon, vajon minek köszönhetõ, hogy reggel a péniszed sokkal hamarabb éber mint te magad? Most szakértõk mondják el a valódi okokat.

Minek köszönhető, hogy reggel, amikor felébredsz, a péniszed azonnal bevetésre készen áll? Azonnal letepernéd az első nőt, hogy szabadítson meg terhedtől. Ezt a jelenséget éjszakai péniszduzzadásnak hívják a szakemberek, mely a kora reggeli órákra teljesedik ki. Maga az erekció háromszor, de akár ötször is előfordulhat az éjszaka folyamán.

Az éjszakai merevedés főleg a serdülő és fiatal férfiakra jellemző - köszönhetően a megemelkedett hormonszintjüknek. Ez a jelenség akár egyetlen éjszaka alatt többször is arra késztetheti a péniszt, hogy kiadja magából a hormonok hatására felgyülemlett spermát - mondja Gloria Brame szexológus és a Szex felnőtteknek című könyv szerzője. 

Azonban a kor előrehaladtával csökken a férfivirtusért felelős tesztoszteron szintje a vérben, és a spontán éjszakai erekciók is elmaradoznak...

De térjünk csak vissza a reggeli merevedésre! Annak vajon mi lehet az oka? Sokan a szexuális töltetű álmokkal indokolják a jelenséget, de ezt - mint legfontosabb kiváltó okot - nyugodtan ki lehet zárni a szakértő szerint, mivel már magzati korban, az anyaméhen belül is megfigyelhető felláció. 

Dr. Uta Demontis klinikai szexológus szerint nagyon is elképzelhető, hogy a pénisz spontán erekciós üzemmódba kapcsol akkor is, ha valamilyen ok miatt friss vér áramlik a hímtagba.

És hogy miért is éjszaka kerül legtöbbször ebbe az erektált helyzetbe? Erre is van magyarázat: Nappal a férfiagy olyan anti-erekciós kémiai anyagot bocsát a szervezetbe, ami segít erekciómentes állapotban tartani a péniszt - különösen jól jön ez a védelem szociálisan alkalmatlan helyzetekben.

Alvás közben viszont viszont nincs antierekciós védelem, a pénisz merevedhet bátran. És ha szemfüles vagy, akkor nem hagyod ki a reggeli szexet.

Forrás: menshealth.com

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!