Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.05.13.

A legősibb módszer hódít újra a szexben! Egyre több nő ezt követeli!

Megdöbbentõ, hogy mennyien választják a "szállj ki idõben" módszert: van is rá okuk!

A megszakított közösülés, azaz amikor a férfi az ejakuláció előtt "kiszáll", a legkevésbé hatékony fogamzásgátló módszer. Vagy mégsem? Egy új felmérés azt bizonyítja, hogy megdöbbentően sok nő választja ezt az utat!

Ma már rengeteg hatékony és kényelmes fogamzásgátló módszer áll a nők rendelkezésére a tablettától a hüvelyen vagy méhen belül használható eszközökig, mégis elképesztően sokan bízzák magukat a partnerük "józanságára." Becslések szerint az amerikai nők 60 %-a legalább egyszer próbálta már ezt a lehetőséget, a 15 és 44 év közötti nők 3%-a pedig kizárólag ezt használja - bár ez a szám valószínűleg sokkal magasabb, mert sokan nem vallják be. A szakemberek szerint ugyanis a megszakított közösülés egyszerűen felelőtlenség. Azok a nők, akik mégis ezt választják, azt vallják: ez a legjobb módszer a számukra!

Ha online felületen kerül szóba a dolog, azonnal kígyót-békát kiabálnak rám. Sokak szerint felelőtlen, közömbös, hanyag vagyok

- meséli a 26 éves Rachel.

Ennek fényében még meglepőbb lehet, hogy a kutatások szerint a módszer hatékonysága majdnem megegyezik az óvszerével: míg a gumi használata mellett kb. 3%-os esély van a mégis becsúszó terhességre, a megszakított közösüléssel is mindössze 4% a hibahatár. Bár a betegségektől és a fertőzésektől természetesen ez utóbbi egyáltalán nem véd.

Mindkét módszernél jobb a hatásfoka a fogamzásgátló tablettáknak és a spirálnak, de tény, hogy gumióvszerrel akkor szoktak a nők teherbe esni, ha az elszakad vagy nem megfelelően használják (pl. rosszul vagy későn teszik fel.)

Rachel Jones, a szexuális egészéget kutató Guttmacher Institue munkatársa 2014-ben végzett egy nagy felmérést ebben a témában: 4600, 18-39 éves nőt kérdeztek meg és eszerint 33%-uk folyamodott ehhez a módszerhez az előző egy hónapban. Igaz, sokan úgy, hogy minél biztosabbra menjenek: 13%-uk spirál vagy tabletta mellett, 11%-uk pedig óvszerrel együtt is megkérte a partnerét, hogy szálljon ki időben. Ez viszont arra mutat, hogy azok a nők, akik szeretik ezt a módszert, sokkal éberebben figyelnek a fogamzásgátlásra, mint azok, akik csak egyféle módon védekeznek.

Az nyilvánvalóan igaz, hogy mindig, mindenki számára elérhető, nem kell hozzá eszköz vagy recept,  mindig kéznél van, ezért nagyon kényelmes.

Ez lehet az oka, hogy rengetegen kizárólag a megszakításra hagyatkoznak: ők a leggyakrabban a természetes családtervezést és a termékenységi ciklus tudatos követését hozták fel indokként. Ma már egy csomó, akár okostelefonra is letölthető applikáció létezik, ami kiválthatja a hőmérőt: figyeli és figyelmezteti a nőket, hogy mely napokon a legtermékenyebbek. Ezzel kombinálva egy kicsivel még hatékonyabbá tehető a módszer.

Mások nem szeretnének hormonkészítményeket használni vagy vallási okokra hivatkoznak, de tény, hogy a legtöbben, akik a megszakításos közösüléssel élnek, még mindig leginkább a tájékozatlanság miatt teszik.

Nem vagyok naiv. Amikor tablettát szedtem és kimaradt egy hét, azonnal terhes lettem.

- meséli a 26 éves Tamara, akinek van egy 7 éves kislánya.

A barátommal 3 évig ezt a módszert alkalmaztuk: egyszer-kétszer fordult elő, hogy nem vette ki időben, akkor bevettem egy esemény utáni tablettát. Azt viszont eldöntöttük, hogy nem akarunk gyereket: ha terhes lettem volna, abortuszra megyek - erre külön pénzt is tettem félre. 

Nem tartja magát felelőtlennek: azt állítja, hogy számára egyszerűen ez a módszer volt elérhető. A latexre allergiás, kiütéseket kap a gumióvszer anyagától. A fogamzásgátló tablettát pedig drágának találta.

Hiába hívják fel a megszakításos közösülés hátrányaira a figyelmet a pedagógusok és az orvosok, a fiatalok ennek ellenére pozitívan állnak hozzá. Mint például a 22 éves Julia, aki ráadásul nem él állandó kapcsolatban, hanem a baráti köréből egyszerre több férfivel is lefekszik.

Õ három havonta elmegy egy komplett STD-szűrésre és a többiektől is elvárja, hogy rendszeresen vizsgáltassák magukat a nemi betegségek ellen. Ha  a partnere kényelmetlennek érzi, hogy orgazmus előtt kiszálljon, akkor egyszerűen más módját választják, például az orális szexet. Kifejezetten szereti, ha a férfiak inkább a mellére vagy a fenekére élveznek: izgatónak és "tisztábbnak" találja.

Az ősi módszer tehát még mindig nem kopott ki a köztudatból, pedig felmérések ide vagy oda, a teherbeesés és a ronda nemi bajok megúszása a megszakított közösülés mellett inkább csak a vakszerencsének köszönhető!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!