Ilyen különösen hat a reggeli szex! Te ismered a jeleket?

Egy hajnali gyors menetnél néha nincs jobb. Pirkadatban összebújni a pároddal, és úgy indulni el a munkába fantasztikus. De tudod pontosan, hogy egy reggeli orgazmus, milyen hatással van a testedre?

A reggeli szeretkezés során a párok gyakran félretolják a romantikát, és átadják magukat az ösztöneiknek. Egy brit tanulmány szerint a hajnali szex sokkal inkább tekinthető fizikai tevékenységnek, így pozitív hatása nem különbözik a sportétól. Tehát „ugyanolyan” hasznos a szívének, érrendszerének...

Egy reggeli szeretkezéstől a bőr jobban rózsássá válik, valósággal megszépíti a férfi és a nő arcbőrét is.

Egyes szexuálpszichológusok állítják, hogy jótékonyan hat még a vérnyomásra, az izomtónusra is, és segíti a szövetek regenerálódását is. Akár egy jó jóga gyakorlattól, a reggeli szextől elmúlhat a hátfájásod, az ízületi problémáid, sokkal dinamikusabban mozoghatsz egész nap.

Hihetetlenül nyugtat...

Egy kiadós hancúrozás után, a felszabaduló hormonok hatására, egész nap derűs és nyugodt lehet a kedélyállapotod. Mindez az endorfin-hormon felszabadulásának köszönhető, amely többek közt hangulatjavító, stresszoldó hatású, gyorsítja az ellazulás folyamatát.

A reggeli szex legkülönösebb hatása....

Sok férfi számol be arról, hogy a reggeli szex után egész nap álmosnak érzik magukat, nehezen tartják nyitva a szemüket és hunyorognak. Mi lehet ennek az oka?

A férfiaknál az orgazmus utáni álmosság a testükben zajló kémiai folyamatoknak, elsősorban a prolaktin nevű hormonnak köszönhető. Elsősorban az aktivitásért felelős, dopamin nevű hormont nyomja el, így teljesen magától értetődő lesz az egész nap érezhető különös fáradtság.

Melyek a legjobb reggeli pózok? Arról itt olvashatsz...

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!