kulcsár edina
Tudtad, hogy a szex szempontjából sem mindegy, hogy mit eszel? Szerelmi teljesítõképességed bizony nagyban múlik egészségi állapotodon is. Vértezd hát fel magad a legfontosabb vitaminnal és legyen télen is forró az ágy!
Õsszel és télen a szervezeted sokkal több törődést igényel, ez nem vitás. De azt gondoltad volna, hogy a vitaminok hiányától, a borongós idő miatt kialakult depressziótól, a rengeteg munka okozta stressztől bizony a szexuális vágyad és teljesítőképességed is csökken? Egy nemrégiben végzett brit kutatás bebizonyította, hogy meghatározó kapcsolat van a szexualitás és a vitaminok között.
A C-vitamin az egyik legalapvetőbb vitamin az emberi szervezet és az immunrendszer számára. Az egyik legerősebb antioxidáns hatású vitamin, így a stressz elleni küzdelemben is remekül bevethető. De a kutatások során bebizonyosodott, hogy a C-vitamin nem csak a stressz által felszabadult szabadgyököket képes semlegesíteni, de képes lebontani a szervezetünkben a rosszkedvért felelős hormonokat is. De az is kiderült róla, hogy védi a spermiumokat és fokozza az erekciót. Érdemes tehát a hűvös időben emiatt is többet enni belőle.
Ezeket a C-vitaminban gazdag, potencianövelő ételeket érdemes kipróbálnod:
Zeller: Magas C-vitamin és ásványi anyagtartalma miatt kiváló idegerősítő és nemi hormonképző. Elsőrangú természetes vágyfokozó szer. Akár minden nap érdemes a levét gyümölcscentrifugával kipréselve meginni, vagy zellerkrémlevesként esetleg nyersen salátákban fogyasztani.
Banán: Elemi rostokat, C-vitamint és többféle B-vitamint tartalmaz. Nagyszerű megoldás a szexuális energia növelésére, kifejezetten potencianövelő étel.
Avokádó: Õsidők óta ismert afrodiziákum. Magas B-, C- és K-vitamin tartalma mellett számos egészséges ásványi anyagot, foszfort, káliumot, vasat és kalciumot is rejt magában ez a gyümölcs. Ezáltal szuper potencianövelő étel.
Az avokádót nyersen fogyaszd, így minden értékes tápanyagát megőrzi.
De ezeket is érdemes vitamintartalmuk miatt beépítened az étrendedbe:
Paradicsom, citrusfélék, csipkebogyó, homoktövis, zöldpaprika, fekete- és vörös áfonya, kivi, savanyú káposzta.