Tűrt, tiltott, támogatott: az emberiséggel egyidős az orális szex

Remélted, hogy a dédid azt se tudja, mi az, ugye? Ki kell, hogy ábrándítsunk: amióta az ember két lábra állt, csinálja.

Õskor

Egy igen alapos összeállítás  szerint az első bizonyíték arra, hogy az emberek felfedezték, hogy a szájukkal is tudnak egymásnak örömet okozni, az újkőkorból, azaz nagyjából 10-12000 évvel ezelőttről származik.
A bizonyíték egy kőszobrocska, ami egy édeshármast ábrázol: egy nő éppen orális örömökben részesít egy férfit – egy másik pedig épp mögötte dolgozik.
Hm, őseinknek ezt még nem tiltotta semmilyen morális gátlás…Ókor

A később kialakuló vallásokat sem hagyta hidegen a kérdés: az egyiptomi földisten, Geb az egyetlen a mitológiában, aki fellációban tudja részesíteni saját magát. Erre a kunsztra egyébként a halandó férfiak 1-2 ezreléke képes.

A Római Birodalom idejében annyira alávetett szerepet tulajdonítottak annak, aki éppen adja valakinek a szex e formáját, hogy büntetésnek használták: ha egy földműves elkapott egy tolvajt a földjén, a tolvajnak cserébe bizony ki kellett nyitni a száját.

A rúzs használata is innen ered: az erre a szolgáltatásra hajlandó kurtizánok vörösre festették az arcukat, hogy a férfira kész punci színét imitálják – ebből mára csak a vörös rúzs maradt. Persze ma már az összefüggés sem ennyire egyértelmű, de nem véletlenül találjuk szexinek.Középkor

A kereszténység korai szakaszában rosszabb idők jöttek: már i.sz. 1000 körül kihirdették, hogy aki ilyet tesz, annak 7 évig minden ünnepnapon vezekelnie kell.

A Bibliában összesen egyszer szerepel az orális szex. Salamon énekében így dícséri egy nő: „Az õ árnyékában felette igen kívánok ülni; és az õ gyümölcse gyönyörûséges az én ínyemnek.”Újkor

A reneszánsz korában, Franciaországban akkora népszerűségnek örvendett ez a tevékenység, hogy nemcsak költők énekelték meg, hanem a magánszínházak előadásaiban is gyakran szerepelt.

A prűd angolok viszont deviáns magatartásként értelmezték és persze tiltották. Ezt az akkor alakuló Egyesült Államokba is átvitték: 1880-ban még csak két állam üldözte az örömszerzés ilyen fajtáját, 40 évvel később viszont már 24 állam próbálta törvényben tiltani, hogy az emberek ne csak az ölükkel szeressék egymást.

A névadó franciáknak persze az 1900-as évek elejére receptjük is volt rá: az akkori divat szerint egy igazi franciázás kicsi, vörös bútorokkal berendezett szobákban, vagy portói borokkal ellátott fürdőkben az igazi.Tiltásból divat

Az utolsó áldozatnak talán Charlie Chaplint nevezhetjük: a válópere során 625000 dollárt fizetett a feleségének, amiért arra kérte, hogy a szájával is szeresse.

Az igazi fellendülés a II. világháborúval jött el: az Európából hazatért amerikai katonák vitték magukkal a tapasztalatokat, és az ’50-es évek elejére már a párkapcsolatok fele az USA-ban is élt az orális örömök lehetőségével.A 60-as, 70-es évek szexuális forradalma rengeteget tett az orális szex elfogadásáért, de a törvényeket csak a videokorszak és az azzal együtt hétköznapi fogyasztásra szánt pornó elterjedése tudta megváltoztatni.
Bill Clinton és Monica Lewinsky ovális (a korabeli szóvicc szerint orális) iroda-béli afférja óta pedig azt is tudjuk, hogy ez nem is igazi szex.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Märcz Tamás: Felesleges szépíteni...

vg.hu

Törölte a Wizz Air a járatukat, ezer euró ráfizetéssel jutott haza egy magyar házaspár

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

magyarnemzet.hu

Az amerikai nagykövetjelölt máris megsértette a diplomáciai protokollt

metropol.hu

Házőrző tigrist fotóztak a Belvárosban, a Szondy utcában – Fotó!

hirtv.hu

Aszódi kettős gyilkosság: Kiderült, hatalmasat hibáztak a rendőrök

mandiner.hu

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború

travelo.hu

A Duna-völgyének egyik legszebb szeglete napfordulókor varázslatos is

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

Horror a magyar sertéstelepen: Sokkot kaptak a Nébih munkatársai – Videó

ripost.hu

Felcsusszant a felső, kibuggyantak alóla a kebelcsoda ringó mellei

ripost.hu

Kiderült: ő az a szőke szépség, akivel Shane Tusupot csókolózni látták

További cikkek

SZEX & MÁS

Hihetetlen videón a teljes testes női orgazmus: te hiszel a szemednek?

SZEX & MÁS

Kevés, ha heti egyszer szexelünk? - a szakértő válaszol

SZEX & MÁS

Ezért romlik meg a legtöbb párkapcsolat már az első egy évben (x)

SZEX & MÁS

Kitálalt a szexológus: ekkora a jó férfiasság

ÉLETMÓDI

Símaszkos férfi a balatoni apartmanban: Rémálommá vált a nyaralás

ÉLETMÓDI

Így tudsz jó mélyen és pihentetőn aludni a legnagyobb nyári forróságban

ÉLETMÓDI

Megérkezett a csütörtöki horoszkópod, titokzatos pillanatok következnek