A rendőrség megtalálta a telefont, amit Magyar Péter a Dunába dobott

POLITIK
Létrehozva: 2015.04.29.
Módosítva: 2022.08.02.

Tabu téma! Mi fér bele az óvódai szerelembe?

Nõ és férfi közt a nemi vonzalom sokkal korábban kezdõdik, mint szemérmesen gondolnánk. A szülinapi zsúrokon elcsattanó játékos csókocskákkal. No meg a kifakadásokkal, mert lánykája néha megelégeli, hogy mindig õ alakítja a királyfit a csúnyás játékban...

 

Félelem és elfojtás: ezt közvetítik a szülők

 

 

Rengeteg kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban. Az óvodai anyatársakkal ez ügyben folytatott beszélgetések részint felszabadítóan hatottak rám, másrészt tehetetlen dühöt váltottak ki belőlem. Jó volt hallani azokat, akik hozzám hasonlóan kellő lazasággal szemlélik ezeket a helyzeteket. Más anyák viszont görcsösen reagáltak az ovis történésekre, s ahogy beszéltek a gyerekekről, szinte tapintani lehetett a bennük lévő rengeteg elfojtást és félelmet.

 

 

Mély nyomot hagy a lélekben 

 

 

Azt hiszem, én magam azért tudtam elfogadó lenni, mert jól emlékszem első szexuális élményeimre, melyek bizony óvodás koromra estek.  Édes emlékként maradt meg bennem, ahogy egy Dani nevű fiúval egymásra boruló pokrócaink meghitt sátorában csókolgatjuk egymást alvásidőben. Ovis titkaimat hűen őrzöm, azt hiszem még ma is minden szeretőm párájában ezek hangulatát keresem… Csakhogy a bátor felfedezések korszaka hamar véget ért, később pedig rengeteget szenvedtem a családi alapon végletekig elfojtott szexualitásom miatt. Senkinek nem kívánom ugyanezt. Éppen ezért egyik elsődleges anyai feladatomnak tartom, hogy lányaim számára minden hasonló kérdésben minőségi és gyógyító válaszokra leljek. Egyebek mellett ezért is lettem szexcoach.

 

"Rengeteget szenvedtem a családi alapon végletekig elfojtott szexualitásom miatt."

Odanézzek, vagy ne nézzek oda?

 

Most ott tartunk, hogy az óvodai közegben az óvó nénik következetességének és rutinjának köszönhetően teljes mértékben elült a csatazaj. Ebből viszont például az következik, hogy nagyobbik lányom lelkesen simogatja magát minden adandó helyen és alkalommal. Ennek örömére a kis kétévesem is megpróbál néha be-be nyúlni a pelusába, ám rajta ez a kihívás még kifog. A nagymama természetesen szinte robbanásig feszül a látványtól. De néhány mélyenszántó beszélgetés hatására legalább már nem próbálja leparancsolni az önsimogatásról őket. Ami a legmeglepőbb viszont, hogy én, a rettenthetetlen szexcoach is zavarba jövök. Fogalmam sincs ugyanis, miként legyek természetes egy ilyen helyzetben. Odanézzek, vagy ne nézzek oda? Szükségszerű-e a szobájába száműznöm, ha csiklandozni kezdi magát, vagy hagyjam őt békében? Tanulmányaim során megtapasztaltam, hogy milyen, amikor 20 meztelen ember egymás szeme előtt szerez gyönyört magának. Tudom, mennyi elfojtás van bennünk! Bele sem merek gondolni, hogy nálam kevésbé nyitott szülők miként kezelik a hasonló szituációkat…

 

"Odanézzek, vagy ne nézzek oda? Szükségszerű-e a szobájába száműznöm, ha csiklandozni kezdi magát, vagy hagyjam őt békében?" 

 

Nem bűnös, ha simogatja magát és ezt tudnia kell

Nehéz okosnak lenni egy ennyire kényes kérdésben. Lehetne persze ilyen és olyan kutatásokból meríteni, én viszont úgy éreztem, önmagamban kell meglelnem a válaszokhoz vezető utat. Legelőször belső békém létét-nemlétét vizsgáltam. Végigvettem, mi az, ami engem annak idején meggyötört, ami az, ami miatt sérültem. Ez pedig nem más, mint az intimitásomat ért kemény regula. Tehát bárki bármit mond, én mindenképpen vigyázni fogok arra, hogy kislányaim intimitása háborítatlan maradhasson! Végül azt mondtam a nagyobbiknak, hogy vannak emberek, akiket zavar, amit ő „olyankor” csinál - még akkor is, ha semmi rossz nincs benne. Fontos, hogy tudja, nem bűnös dolgot tesz, amikor simogatja magát. Az óvodai történeteket hallva két témáról beszélgettem vele még. Az első és legfontosabb számomra a higiénia volt, ami az ő korosztályuk számára mindig tartogat kihívásokat. A második pedig a szabad akarat. Hogy csak olyan játékba menjen bele mindenkor, bárkivel, ami számára is kellemesnek tűnik. S ha ez bármikor is megváltozik, akkor nyugodtan mondjon nemet.

 

origo.hu

Atombomba-baleset Amerikában: több ember meghalt

ripost.hu

Testvérek? "Kulcsár Edina klón" lett Magyarország Szépe

borsonline.hu

Rossz hírek jöttek a magyar határról, nagy a baj

mandiner.hu

Köszönjük, Olaszország! A 98. percben kiénekelték a sajtot a horvátok szájából!

life.hu

Vilmos táncáért rajong az internet népe: így rázza a herceg Taylor Swift Shake It Offjára

mandiner.hu

Bréking: Meghalt az Orbán Viktort kísérő motoros konvoj egyik rendőre Stuttgartban

ripost.hu

Rossz hírt kapott Harry herceg: lejár az idő, nincs visszaút!

lakaskultura.hu

Különleges térrendezés egy budapesti kisgyerekes pár lakásában

ripost.hu

Vészjósló jelek: Ennek a 3 csillagjegynek romba dönti életét az idei nyár

ripost.hu

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

ripost.hu

„Inkább egy Orkra hasonlít" – Porig alázzák Kulcsár Edinát a külseje miatt

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Stewardess árulta el a titkot: ha így szexelsz a repülőn, soha nem fogsz lebukni – videó

SZEX & MÁS

„Két éve nem szexeltünk a férjemmel – ez az 5 szavas kifogás tett tönkre minket”

SZEX & MÁS

Szakértő leplezi le a titkot: 4 tévhit a szexről, amit senki nem mer megkérdezni

SZEX & MÁS

Az apának csak későn esett le: saját lánya szerepel a pornófilmben, amire előfizetett

SZEX & MÁS

"10 éve abbahagytam a szexet - sokkal jobb és könnyebb az élet nélküle"

SZEX & MÁS

"A férjem édes hármasért könyörgött, most meg dühöng, hogy annyira élveztem"

ÉLETMÓDI

5 ingyenes strand, amit érdemes kipróbálnod a nyáron

ÉLETMÓDI

Tudtad? Ezért okozhat halált egyetlen méhcsípés is