Létrehozva: 2017.06.09.

Rekordlétszám lehet a budapesti Masters-vébén

Akár minden idõk legtöbb résztvevõjével indulhat el napra pontosan két hónap múlva, augusztus 7-én a 17. FINA Masters Világbajnokság.

Eddig összesen 10 ezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról az eseményre, közülük több mint 8700 sportoló 18 500 sportági nevezést adott le.

A július 30-án záruló 17. FINA Világbajnokságot követően sem maradunk világsztár sportolók és izgalmak nélkül, hiszen augusztus 7-től jönnek a Masters-korosztály képviselői, akik 2017. augusztus 7. és 20. között veszik birtokba a világbajnoki létesítményeket.

A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők reményei szerint akár 10-12 ezer szabadidősportoló, korábbi olimpiai- világ- és Európa-bajnok, vagy hobbisportoló vesz részt, akik családtagjaikkal együtt érkeznek Budapestre és Balatonfüredre.

 

Eddig, – a kisérő személyekkel, edzőkkel stb. együtt -  87 országból összesen 10122-an, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak. Tekintve, hogy a versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, a hazai rendezésű Masters Vb akár minden idők legtöbb résztvevőjével indulhat majd el, hiszen addig még megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol 12,671 indulót jegyeztek fel.

Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, hiszen betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban maximalizált létszám. A vízilabdázók mezőnyében igazi világsztárokat láthatnak a nézők a Margitszigeten. Bejelentette indulását Drávucz Rita korábbi világ-és Európa-bajnok vízilabdázó, a férfiak versenyében pedig Kemény Dénes vezetésével vízbe ugrik a Millennium csapat olimpiai aranygenerációja.

A szinkronúszás szóló versenyszámában szintén le kellett zárni a regisztrációt a nagy érdeklődés miatt. Érdekesség, hogy magyar szinkronúszó még sosem vett részt Masters Világbajnokságon, most pedig már négy egyesületből is van jelentkező.

A 2017. augusztus 7. és 20. között megrendezendő budapesti és balatonfüredi FINA Masters Vb eseményeit mindenki ingyenesen látogathatja, a versenyekre akkreditáltak pedig ingyenes használhatják a tömegközlekedést Budapesten, illetve a nyíltvízi úszás versenyein részt vevők (versenyzők, kísérők, csapatvezetők) szintén térítésmentesen használhatják a Budapest és Balatonfüred között járó különvonatokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-