SPORT

Cseh László garancia a magyar éremre

Egyik kedvenc úszónk nyolcadik vébéjére készül. Ahogy eddig mindig is tette, Budapesten is dobogóra állat.
  • Szerző: Ripost

Kétségkívül állítható, hogy Cseh László lesz a 17. FINA Világbajnokság egyik legnagyobb magyar sztárja. Sokak kedvence személyes garancia lehet a dobogós helyezésre, mivel a versenyző eddigi összes világbajnokságát éremmel zárta.

Cseh Budapesten a nyolcadik viadalára készül, 2003 óta rendszeres résztvevője az eseményeknek. 2005-ben Montrealban, s 2015-ben Kazanyban aranyéremmel zárt, s titkon ebben reménykedik idén is. A Duna Arénában természetesen a dobogó teteje a cél számára.

 

Jelenleg helyes úton haladunk, de még sok munka vár ránk. Össze kell rakni a tökéletes úszásomat, de bízom benne, hogy ezzel nem lesz probléma.

Cseh a Budapest-bajnokságon már ki is próbálhatta az új létesítményt, amely elnyerte a tetszését. Mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy uszodában sokat kell gyalogolni az eredményhirdetéshez. Ezzel azonban a vébén már nem lehet gond.

"Az uszoda szerintem tökéletes, a melegítő medence nagyon jó, kellemes ott is úszni, el lehet könnyen helyezkedni, persze, majd ma jönnek a külföldi csapatok, jóval szűkösebb lesz a hely, de egyelőre minden rendben volt. Biztos vagyok benne, hogy a vébén már használhatjuk a liftet, s kényelmesen, lépcsőzés helyett mehetünk a remélt eredményhirdetésre."

Cseh fő száma idén is a 200 méter pillangó lesz, ott címvédőként zsebelheti be az újabb vébéaranyát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?