TÜZELŐÁLLÁS

Vírus elleni vakcina nélkül nem lesz olimpia

Könnyen lehet, hogy jövőre sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát.
  • Szerző: Ripost

Kevés esélyt lát a jövő évre halasztott tokiói olimpia megrendezésére Ivan Kentaro. A fertőző betegségek japán professzora szerint olyan feltételeknek kellene teljesülnie ehhez, amelyeknek kicsi a valószínűsége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

„Nem hiszem, hogy az olimpiát meg lehet rendezni jövőre – hangsúlyozta egy hétfői telekonferencián a Kobe Egyetem professzora. – A tokiói ötkarikás játékok megtartásának feltétele, hogy világszerte megfékezzék, és kordában tartsák a koronavírus-járványt. Japán jövő nyárra képes lesz kezelni ezt a betegséget, de nem hiszem, hogy ugyanez a világon mindenütt így lesz.”

Eközben Devi Sridhar, az Edinburgh Egyetem professzora szerint minden azon múlik, lesz-e már addigra védőoltás a koronavírusra. Vele értett egyet Zach Binney, az amerikai Emory Egyetem epidemiológusa is, aki szerint meg kell várni a vakcinát egy ilyen jelentős esemény megrendezésével. Eközben Ali S. Khan, a Nebraskai Egyetem dékánja úgy vélekedett, 15 hónap elegendő a közegészségügy számára, hogy ezt a problémát oltás vagy gyógyszer nélkül is kezelni tudja.

Az olimpia szervezőbizottsága és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban kijelentette, kizárólag azzal számolnak, hogy 2021. július 23-tól augusztus 8-ig megrendezhető lesz az olimpia, nincs B tervük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?