OLDALVONAL

Váratlan vallomás, nem akar nagypályán focizni a világbajnok

Szeptemberben adják át az új Városligeti Sportcentrumot, ahol egy tucatnyi sportág szerelmesei találhatnak otthonukra. Hétfőn Szász Kitti négyszeres világbajnok freestyle-labdarúgó is tesztelte az új létesítményt.
  • Szerző: GG

Hamarosan birtokba vehetik a sportolni vágyók a Liget Budapest Projektnek köszönhetően kialakított 18.000 négyzetméteres sportközpontot. A folyamatosan zajló tesztüzemnek köszönhetően hétfőn élettel telt meg a park: több világbajnok, Szász Kitti (freestyle labdarúgás), Blázsovics Ádám, Bányik Csaba (teqball) csillogtatta meg tudását. A 28 esztendős sportolónő a sarokérintés világrekordját is felállította az eseményen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szász Kitti
Fotó: Ripost

„Tavaly már megpróbáltam, akkor százhétig jutottam, viszont egy érintés nem a sarkamat érte, hanem a vádlim alját, és emiatt nem lett érvényes. Külön nem készültem az ideire, viszont a koronavírus-járvány alatt többet tréningeztem”
– mondta el a sikeres világrekord előtt Szász Kitti a nak.

Vélhetően bármelyik női focicsapatban megállná a helyét az újdonsült világrekorder, hiszen kevés ember van a világon, aki nála jobban bánna a labdával, azonban őt sosem foglalkoztatta a nagypályás labdarúgás.

„Korábban hívtak már focizni több olasz csapatba, de nem vonz a nagypályás játék. A labdakezelésem az nyilván jó, de teljesen más a két sportág”
– árulta el világbajnok klasszis.

Szász Kitti
Fotó: Ripost

A bájos sportolónak nagyon tetszett az új sportcentrum, mindenképpen ide szervezi majd az egyik országos freestyle-találkozót, amit havonta megtartanak a sportág hazai ászaival. A szerencsések tehát elcsíphetik Szász Kitti mozdulatait a Városligetben.

„Most vagyok talán a legjobb formámban, még két-három évet biztosan szeretném ezt a sportágat ilyen szinten űzni. Egy világbajnoki címet még jó lenne nyerni, további rekordokat azonban nem döntök majd, a hétfői volt az utolsó”
– mondta el Szász Kitti, aki 2011-ben nyerte meg első, 2012-ben a második vb-címét.

Szász Kitti
Fotó: Ripost

A labdajátékok paradicsoma lesz a Városligetben

Két teqball-asztal is helyet kapott az új sportcentrumban, amit a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba világbajnok duó tesztelt hétfő délelőtt. Ezen kívül Budapest egyik legmodernebb műfüves pályája, két, minden igényt kielégítő kosárlabdapálya és fitneszpark került kialakításra. Lehet majd röplabdázni, lábteniszezni, asztaliteniszezni, de még sakkozni is. A BMX-esek, a görkorisok és deszkások szintén otthonra lelhetnek itt.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?