TÜZELŐÁLLÁS

Tízezreket érnek a jegyek, veréssel fenyegetik a feketézőket

Hamar elkapkodták a belépőket a sorsdöntő magyar-szlovák Eb-selejtezőre. Sokan csak üzérkednek a jegyekkel. Ez felbőszítette a hoppon maradókat.
  • Szerző: vav

Óriási a várakozás a szeptember 9-i Magyarország-Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt. A jegyértékesítés rajtján alig két óra alatt elkapkodták az összes belépőt. Akkora volt a roham, hogy sokan be sem tudtak lépni az MLSZ webshopjába, vagy hiába álltak sorba a jegyirodáknál. A feketepiacon viszont azóta is javában megy az üzletelés, nagy indulatokat kavarva a szurkolói körökben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szlovákok ellen akár többször is megtelne a Groupama ArénaFotó: MTI

A telt ház garantált a Groupama Arénában, de az is biztos, hogy addig még jó néhány hely gazdát cserél. A Jófogás hirdetési weboldalon se szeri, se száma azoknak, akik jegyet venni vagy eladni akarnak. Mivel óriási a kereslet, az eredeti árak – elhelyezkedéstől függően 3500 és 15 000 forint közötti összegek – többszöröséért kínálják: többen 40 ezer forintért adják darabját, méghozzá az olcsóbb szektorokba. Az egyik szurkolói fórumon felbukkant egy képernyőfotó 160 ezer forintos hirdetésről is. Ezek aztán hamar el is tűnnek, valószínűleg a nyélbe ütött üzlet miatt.

 

Eközben meg elég sokunknak nem jut..

Mi mondjuk egy személyes átvételt ajánlanánk.. ;)

Közzétette: Casual Hungary2019. augusztus 11., vasárnap

 

A névre szóló belépőkből egy személy legfeljebb négyet vásárolhat, és azokon szerepelnie kell a tulajdonos nevének, születési helyének és dátumának. Csakhogy legkésőbb három nappal a meccs előtt lehetőség van névátírásra, így addig átruházhatók a jegyek.

Ez a kiskapu indokolt és praktikus is, ha valakinek időközben közbejön egy fontosabb program, netán lebetegszik. Csakhogy ilyenkor illik az eredeti áron továbbadni a fölöslegessé vált jegyet. Most mégis többszörös nyereséggel hirdetik őket. Ez feldühítette a feketézők miatt kívül rekedt szurkolókat:

„Költse gyógyszerre!”;
„Aki meg menne, az nem mehet, mert az ilyen idiótáknak jut!”;
„Ennek egy igazi verés kellene„

– kommentálják az üzérkedők hirdetéseit a Casual Hungary Facebook-oldalán az érthetően felháborodott drukkerek.

Páholyban a bérletesek és a klubtagok

Hatezer bérletes már korábban biztosította a helyét a lelátón. A fennmaradó jegyekből előbb a Szurkolói Klub tagjai vásárolhattak, mielőtt a maradékkal elkezdődött volna a nyilvános értékesítés. A klubtagoknak az elsőbbséggel 15 százalék kedvezmény is jár, de a tagsághoz szurkolói kártyára kell.

És ezeket olvastad már?