TÜZELŐÁLLÁS

„Nincs garancia” – Szoboszlai edzője kitálalt, így van most a magyarok reménysége

Julian Nagelsmann a Dortmund elleni rangadó előtt elárulta, hogy áll Szoboszlai sérülése. Marco Rossi várja az Eb-keretbe, de...
  • Szerző: Ripost

Január óta húzódik Szoboszlai Dominik felépülése makacs szeméremcsont-gyulladásából. A télen az RB Leipzig csapatához igazolt 20 éves magyar futballsztár azóta egy percet sem játszott új klubjában, sőt – bár az óvatos edzéseket már elkezdhette – eddig nem is tréningezhetett a társaival együtt. Ettől függetlenül Marco Rossi szövetségi kapitány behívta a nyári Európa-bajnokságra készülő bő keretébe, hogy Szoboszlai sérülése után a június 1-jei keretszűkítésig bizonyíthassa: lehet rá számítani az Eb-meccseken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Labdával már hetek óta edzhet, de a csapattársaival még mindig nem

Labdával már hetek óta edzhet, de a csapattársaival még mindig nem (Fotó: Instagram)

Rossi annyit árult el legjobb focistánk állapotáról, hogy a fájdalmai már elmúltak, és erőnlétileg is kezdi utolérni magát. Kérdés, nem lesz-e késő.

A szombati (15.30, tv: Sport 2) Dortmund-Leipzig Bundesliga-rangadó előtti sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmann lipcsei vezetőedző kitért Szoboszlai sérülése utáni állapotára is.

„Dominik halad a felépülésével. Reményeink szerint bizonyos körülmények között, májusban még részt vehet a csapat edzésein, hogy újra beleszagoljon ebbe a levegőbe, hogy tegyen egy újabb lépést, hogy egy kicsit megtalálja a ritmust. De erre nincs garancia”

- mondta egyszerre optimistán és óvatosan Szoboszlai (valamint a kerettagjaink közül Gulácsi Péter és Orbán Willi) edzője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?