TÜZELŐÁLLÁS

Marco Rossi kellemes gondja, Eb-hős helyére kerülhet Szoboszlai Dominik

Ma keretet hirdet Marco Rossi. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal aligha mellőzi Szoboszlai Dominiket, aki kihagyta az Eb-t.
  • Szerző: Ripost

Három világbajnoki selejtező vár a magyar válogatottra szeptemberben. Sorrendben Angliával, Albániával és Andorrával találkozik Marco Rossi együttese. A szövetségi kapitány ma délben keretet hirdet a mérkőzésekre, amelyeken ismét szerepet kaphat Szoboszlai Dominik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai újra szerepet kaphat a válogatottban Fotó: Magyar Nemzet

Nagy formában van

A 20 éves labdarúgó a nyári Európa-bajnokságot sérülés miatt kihagyta, de azóta formába lendült, az elmúlt hétvégén például két góllal villant az RB Leipzig színeiben.

Szoboszlai Dominik olyan formában játszik a top öt bajnokságok egyikében, hogy nincs olyan edző, aki jelenleg kihagyná őt a kezdőcsapatbólmondta a Borsnak Hrutka János, korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó. – Csak tippelni lehet, hogy kinek a helyén játszhatna, de azt mindenki láthatta, milyen gólokat szerzett, és milyen teljesítményt nyújtott.”

Kimarad egy Eb-hős

A nyári Eb-n Portugália, Franciaország és Németország ellen Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András, Sallai Roland és Szalai Ádám alkotta a középpályát, illetve a támadósort a magyar válogatottban. Ha kizárólag a posztot nézzük, akkor könnyen lehet, hogy az Eb egyik hőse, Schäfer marad ki, az ő helyére térne vissza Szoboszlai.

„Szerintem a két hónappal ezelőtt történteknek nem lesz hatása a válogatott mostani kezdőcsapatára – fogalmazott Hrutka. – Marco Rossi nem az Eb alapján fog dönteni az Anglia elleni együttesről. A pillanatnyi forma fog határozni, ezért Szoboszlai Dominiknek helye van a kezdőcsapatban. Az nyilván örömteli helyzet, ha több jó formában lévő játékos áll a szövetségi kapitány rendelkezésére.”

A forduló játékosa

Szoboszlai Dominikot választották a második forduló legjobbjának a német bajnokság honlapján. A bundesliga.com oldalon emlékeztetnek, hogy a magyar válogatott hosszú ideig sérüléssel bajlódó középpályása pénteken 224 nappal az átigazolása után lépett először kezdőként pályára az RB Leipzigben, és két gyönyörű góllal tette emlékezetessé a napot. Szoboszlai eddig összesen 107 percet játszott az előző szezonban bajnoki és kupaezüstérmes lipcsei csapatban, és már három gólnál tart.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?