TÜZELŐÁLLÁS

Shane Tusup tartozásaira derült fény: kifakadt volt munkatársa

Hosszú Katinka exférje magasról tesz a magyar bíróság ítéletére. Másfél éve semmibe veszi, mire kötelezték: máig nem fizetett és nem kért bocsánatot áldozatától.
  • Szerző: vav

Közel másfél éve hiába vár a pénzére és Shane Tusup bocsánatkérésére Darren Ward, az Iron Aquatics úszóklub egykori edzője – írja a Blikk. A skót szakember tavaly márciusban pert nyert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka volt férje és egyben edzője ellen, aki a 2017-es debreceni országos bajnokságon a medence mellett sértegette, megfenyegette és meglökte kollégáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Wírd (jobbra) nem sokáig bírta Tusup mellett
Fotó: Instagram

Az amerikai őrjöngése miatt még az aktuális versenyszámot is le kellett állítani. A „szakmai nézeteltérésből” így becsületsértési ügy lett: a bíróság ítélete szerint Tusupnak bocsánatot kellett (volna) kérnie, és 135 145 forintot fizetnie – csakhogy a jelenleg Új-Zélandon dolgozó úszóedző szerint azóta sem tett eleget a jogerős döntésnek.

„A legfontosabb számomra az volt, hogy megnyerjem a pert, így lelepleződjön Shane Tusup elfogadhatatlan viselkedése. Az ítélet felszabadító érzéssel járt, megérte belevágni. Furcsa azonban, hogy

Tusup úgy vélheti, a magyar jogrendszer fölött áll, s figyelmen kívül hagyhatja a bíróság döntését.

Ez aggasztó számomra, pedig a magyar állam a tenyerén hordozta, amíg Hosszú Katinka mellett volt”

– idézte Wardot a Blikk.

„Őszintén kívánok neki szerencsét a jövőbeli törekvéseiben, s hogy megtalálja a lelki békéjét. Tudom, jelenleg igyekszik ismét rálelni önmagára, s csak remélem, ezt anélkül teszi, hogy túlzottan támaszkodna egyetlen személyre”

- célzott Ward arra, hogy Tusup a golfban tett kitérője után újra úszóedzőként dolgozik az olasz Ilaria Cusinato mellett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shane Tusup (@shanetusup) által megosztott bejegyzés, Aug 27., 2019, időpont: 12:15 (PDT időzóna szerint)

A lapnak nyilatkozó Györei Péter ügyvéd szerint Tusup húzhatja az időt:

„A bíróság hivatalból végrehajtást rendelhet el, ha ezt a sértett kéri. A bocsánatkérést ugyanakkor kikényszeríteni nem lehet, így a legkézenfekvőbb az lenne, ha Ward kérné a szankció pénzre váltását, amelyet hozzácsapnak a már neki megítélt összeghez”.