TÜZELŐÁLLÁS

Óriási botrány, megdobták és leköpték az NB I-es csapat játékosát

Az Alba Fehérvár a belső szabályzata szerint jár el a játékosával szemben. Biztosan lesz folytatása az ügynek.
  • Szerző: HBK

A belső szabályzata szerint jár el az Alba Fehérvár kosárlabdaklub az együttes egyik játékosával szemben, aki csütörtökön a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni összecsapáson összetűzésbe került a vendégszurkolókkal.

A két csapat csütörtöki találkozóján – amelyet 94-90-re nyert a Fehérvár – Chris Horton és Sir'Dominic Pointer nekiugrott meccs közben a drukkereknek, utóbbit végül kiállították.

A fehérvári klub pénteki közleményében hangsúlyozta, ez a szurkolói megnyilvánulás már az első, szombathelyi mérkőzésen is végigkísérte a találkozót.

„Egy hazai támadást követően az egyik játékosunkat rasszista megnyilvánulások kíséretében a vendégszektorból megdobták, majd leöntötték, leköpték, amire ő a meccs hevében profi sportolóhoz méltatlan módon reagált” – írja le az esetet a kommüniké.

Az Alba Fehérvár – ahogy fogalmaznak – reméli, hogy a szövetség nemcsak felhívásokkal és büntetésekkel jár el, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt, hogy a jövőben ilyen szurkolói magatartások ne fordulhassanak elő a kosárlabdapályákon.

A balhé videón (Forrás: Nyugat.hu):

A három győzelemig tartó elődöntő 1-1-re áll a Szombathely és a Fehérvár között, a következő meccsre vasárnap kerül sor.

És ezeket olvastad már?