TÜZELŐÁLLÁS

Nikolics erre nem számított, óriásit fordult vele a világ

Kiszorult a Chicago Fire kezdőcsapatából Nikolics Nemanja, aki két éve még gólkirályi címet nyert az észak-amerikai profi labdarúgóligában.
  • Szerző: mv

Jókorát változott a helyzete Nikolics Nemanjának, aki Magyarországon háromszor, Lengyelországban és az Egyesült Államokban pedig egyszer-egyszer hódította el a gólkirályi címet.

 

A 31 éves magyar csatár utóbbi kilenc éve masszív siker sztori, idén azonban önmagához képest gyengébben teljesít. Nikolics 2019-ben 19 meccsen lépett pályára a Chicago Fire-ben, és mindössze hat gólt szerzett, ráadásul az utóbbi négy mérkőzésen kiszorult a kezdőcsapatból. Könnyen lehet, hogy ehhez annak is köze van, hogy Nikolics egy hónapja bejelentette, biztosan nem hosszabbítja meg a szerződését a Chicago Fire-nél.

"Úgy tűnik, nem lesz folytatás, nem hosszabbítjuk meg a decemberben lejáró szerződésem - mondta az nso.hu-nak Nikolics. - A dolgok jelenlegi állása szerint a télen elköszönök Chicagótól."

Talán a biztos szakítás miatt az amerikai csapatnál már csak epizódszereplőként számolnak a magyar támadóval, és inkább azokat favorizálják, akik biztosan maradnak. Nikolics a Chicago utóbbi négy bajnoki mérkőzésén csereként kapott lehetőséget, ezeken egyszer talált a hálóba.

A transfermarkt.de szakportál jelenleg 4,5 millió euróra becsüli a támadó piaci értékét, ám szerződésének lejártával a téli szünetben ingyen válthat csapatot. Nikolics tavaly májusban lemondta a szereplést a magyar válogatottban, amelyben 2013 óta 27 mérkőzésen öt gólt szerzett. Ez azt jelenti, jelenleg sehol sem számít alapembernek, jókorát változott a helyzete.

Nikolics Nemanja a jövőjével kapcsolatban kijelentette, számára korábbi klubja, a MOL Fehérvár FC elsőbbséget élvez, de nem aggódik, mert vannak más opciók is. Az sem zárható ki, hogy egy-két éven át még külföldön marad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?