TÜZELŐÁLLÁS

Mi lesz Vay Ádámmal? Ez a vb az övé lehet

Világelitben edződő, klasszis kapussal vág neki a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I/A-s világbajnokságnak.
  • Szerző: mv

Vay Ádám különleges helyzetben van, felnőttként eddig kizárólag az elitben, az A-csoportos világbajnokságon szerepelt nagy tornán a magyar válogatottal. A vasárnap kezdődő vb lesz az első divízió I-es viadala - mondta el a %%-nak.

"Jó érzés végre itthon játszani, mindig örömmel térek haza. Óriási élmény lesz itthon képviselni Magyarországot."

Vay 2016 ősze óta a tengerentúlon játszik, az NHL-ben szereplő Minnesota Wild szerződtette. Egyelőre a klub farmcsapataiban, az Iowa Wildban és a Quad City Mallardsban jutott szóhoz. Igazi világklasszisok ellen edződhetett.

"Nyáron lejár a szerződésem Minnesotában, de a vb előtt úgy váltunk el, hogy vissza várnak, ami jó előjel. Elégedettek voltak velem."

A tengerentúlon kisebb pályán játszanak, Vaynak ismét hozzá kellett szoknia az Európában honos nagyobb területhez.

"Az első itthoni edzés rázós volt, újra hozzá kellett szoknom a nagyobb területhez, a szögek zárásához, a kimenetelhez, de már sikerült. Semmi gond nem lesz."

Vay az ukránok elleni utolsó felkészülési meccsen magabiztosnak tűnt, nem pattantak ki róla a korongok, teljesítménye önbizalmat adott a társainak.

"Jól ment a játék, még próbálgattuk a támadósorokat, ennek volt köszönhető a néhány hiba. A vb-re kell összerázódnunk."

A vb-re, ahol a magyar csapat holnap Kazahsztán ellen kezd. Minden bizonnyal a gárda legnagyobb sztárjával, Vay Ádámmal a kapuba.

Kemény meccsekkel kezdünk

A magyar válogatott a legnehezebb riválisok ellen kezdi a vb-t: vasárnap a kazahok, hétfőn az olaszok, szerdán pedig a szlovénok következnek. Ezen a három meccsen eldőlhet, hogy a maradék két mérkőzésen a feljutásért vagy a kiesés ellen harcolunk majd.

Csütörtökön a lengyelek jönnek, szombaton pedig a britek ellen zárunk a Papp László Budapest Sportarénában.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?