TÜZELŐÁLLÁS

„Megtesszük a jogi lépéseket” – pofátlanul kitoltak a románok a magyar fociszurkolókkal

Nem sikerült történelmet írnia a Sepsi OSK-nak a Román Kupa döntőjében. Botrányba fulladt a tervezett magyarországi tévéközvetítés.
  • Szerző: vav

Hiába harangozta be az M4 Sport, és hiába várták a magyar futballrajongók, hogy a közszolgálati sportcsatornán követhessék a Sepsi OSK első Román Kupa-döntőjét. Semmi se lett belőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bukarestiek (világos mezben) 1-0-ra nyertek a Sepsi ellen
Fotó: Facebook/DigiSportRomania

Alig több mint egy órával az FCSB (a hajdani Steaua Bucuresti) elleni finálé előtt üzentek a román tévések: korábban „tévedtek”, mégsem rendelkeznek a nemzetközi közvetítési joggal.

Így a magyar adás elmaradt, a honi szurkolók hoppon maradtak, aki az M4-re kapcsolt, egy pár nappal ezelőtti Sepsi-bajnoki ismétlését láthatta.

Szolgálati közlemény: a román kollégák napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a ma esti Román Kupa-döntő...

Közzétette: M4Sport2020. július 22., szerda

 

„Keretszerződésünk van a Sepsi bajnoki meccseinek közvetítéseiről. Ám a vírus okozta szünet miatt az előre tervezett közvetítések egy része elmaradt, és a román partnerrel előre megállapodtunk: a kupadöntő a keretszerződésen belül közvetíthető. Ezért promóztuk, készültünk a közvetítésre, amikor szerdán 17.46-kor levél érkezett: a kupadöntő külföldön történő közvetítése mégsem hozzájuk tartozik, ezért nem áll módjukban továbbítani a jelet – azóta nem veszik fel a telefont. A történetnek nyilván lesz folytatása, megtesszük a jogi lépéseket„

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Székely Dávid csatornaigazgató.

A mérkőzést végül nagy küzdelemben a favorit, 23. kupagyőzelmét arató FCSB nyerte 1-0-ra a döntőbe jutással is története legnagyobb sikerét elérő erdélyi csapat ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?