TÜZELŐÁLLÁS

Megszólalt Kásás Tamás, ezt üzeni az utódoknak a pólólegenda

A háromszoros olimpiai bajnok szerint mindenkinek nyitottnak kell lennie az újításokra.
  • Szerző: HBK

Még mindig nem tért magához a magyar vízilabda attól a gyomrostól, amit az Európa-bajnokságon kapott: a férfi pólósok vesszőfutása és 8. helye mindenkit sokkolt. A %% a 2000-es évek elején sikert sikerre halmozó aranygeneráció tagjaival kereste a választ arra, mi vezetheti vissza a csapatot a legjobbak közé.

A magyar férfiválogatott szombaton története második legrosszabb Eb-szereplésével zárt: az 1989-es bonni kilencedik hely kivételével mostanáig ötödiknél egyszer sem végzett rosszabb helyen. Märcz Tamás csapata csak kétszer tudott nyerni Barcelonában, sokan meg is kongatták a vészharangokat.

A szurkolók is inkább a régi klasszisokra kíváncsiak, ezt bizonyítja az is, hogy az olimpiai bajnokokból álló Millenium Masters keddi, világválogatott elleni gálameccsének (5-5) valamennyi, 5200 jegyét pillanatok alatt elkapkodták. A régi nagy sztárok viszont azt szeretnék, hogy a jövőben a mostani fiatalok kerüljenek előtérbe a sikereikkel.

Senki sem vak, nyilvánvaló, hogy egy nyolcadik hely nem méltó a magyar vízilabdához. A játékosoknak saját maguknak egyenként tükörbe kell nézniük, és meg kell találniuk a választ arra, hogy miben lehetnek jobbak.

"Aztán nyilván a rendszernek is önkritikát kell gyakorolnia. Meg kell találni a hibákat, és ki kell javítani azokat, ennyire egyszerű a dolog. Mi is kaptunk pofonokat, és azok általában jól sültek el, mindig tudtunk tanulni a hibákból. Fontos az alázat is, mindenkinek nyitottnak kell lennie az újításokra”

– mondta lapunknak a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás.

Kérdésünkre Kiss Gergely és Gergely István is elmondta a véleményét a válogatottal kapcsolatban, a részleteket megtalálod a %% napilap szerdai számában.

Keresd az újságárusoknál!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?