TÜZELŐÁLLÁS

Magyar sztár Wimbledonban, a papája az Aranycsapatban focizott

A britek teniszezője Magyarországot is a hazájának tartja. Két győzelemre van az egyik legnagyobb álmától.
  • Szerző: HBK

Hihetetlen bravúrra készül a magyar származású Konta Johanna, a brit teniszezőt már csak egy győzelem választja el attól, hogy bejusson a wimbledoni torna döntőjébe női egyesben. Konta ezer szállal kötődik Magyarországhoz, amit máig az egyik hazájának tart.

Konta 1991-ben született Ausztráliában, a szülei, Gábor és Gabriella már kint ismerkedtek össze. Édesapja szállodatulajdonos, édesanyja fogorvos, később követte őket Nagy-Britanniába is, ahol a mai napig él.

Három útlevele van Kontának, aki magyarul is folyékonyan beszél, a szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy megtanulja a nyelvet. Így könnyebben tudja tartani a kapcsolatot a magyar rokonaival, ha teheti, akkor Magyarországra is ellátogat évente egyszer vagy kétszer.

Talán sokan nem tudják, de a nagyapja a Ferencvárosban futballozott, mi több, az Aranycsapatban két alkalommal játszott is. Most Konta is nagy hírnévre tehet szert, ha legyőzi Venus Williamset, akkor már csak egy meccset kell behúznia ahhoz, hogy ő legyen a bajnok Wimbledonban. Még több részlet és érdekesség Konta Johanna életéről a csütörtöki napilapban!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?