TÜZELŐÁLLÁS

Ma este a Ferencváros Svájcban lép pályára a BL-csoportkörért

Ha a Ferencváros továbbjut a ma este kezdődő, Young Boys elleni párharcából, akkor sorrendben második évben játszhat a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Ráadásul ismét milliárdokat kaszálna.
  • Szerző: Ripost

A Ferencváros ma este a svájci Young Boys otthonában lép pályára a BL-selejtező negyedik fordulójának első meccsén. A visszavágót jövő kedden rendezik. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe jut, a vesztese pedig az Európa-liga főtábláján folytathatja szereplését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ötmilliárd a tét

A Ferencváros számára 15,64 millió euró (nagyjából 5 milliárd forint) is a tét a Young Boys ellen, ennyi a rajtpénz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a svájciak elleni párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3,63 millió euró. A most indult Konferencia-liga esetében 2,94 milliót kapnak a csoportkörbe jutott csapatok.

Műfüvön játszanak

Az FTC hétfőn Telkiben, a magyar szövetség edzőközpontjában tréningezett, hogy a lehető legjobban felkészüljön a svájci körülményekre. Ugyanis Telkiben ugyanolyan műfüves borítása van a pályának, mint a Young Boys stadionjában, ahol ma este szerepel a zöld-fehér alakulat. A Young Boys játékoskeretének összértéke a mértékadónak tartott Transfermarkt szakportál szerint 61,8 millió euró, azaz jóval több, mint a magyar együttesé (39,4 millió euró).

Lisztes továbbjutást vár

Lisztes Krisztián 1995-ben részese volt a Ferencváros első Bajnokok Ligája szereplésének. Az egykori kiváló labdarúgó úgy véli, az FTC esélyes a továbbjutásra a Young Boys ellen.

„Amit én láttam, az utóbbi időben a csapattól, az megnyugtat„ – mondta Lisztes a Metropolnak. „Néha volt, hogy megdöccent a szekér, de a ”Fradi-szív„ tovább lendítette a csapatot. Most azt érzem, bár az ellenfelünk veszélyes mert nagyon jó futballistákból áll, ötven százalék esélyünk van a továbblépésre. Illetve, a szívem azt mondatja velem, mi vagyunk az esélyesebbek.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?