TÜZELŐÁLLÁS

Leszámolás? Dárdai bekeményített, nagy port kavart a nyilatkozata

Alig burkoltan beszólt korábbi csapattársának, majd főnökének, aki tavalyelőtt menesztette. Sztárigazolástól várja a megoldást.
  • Szerző: vav

„Dárdai leszámol Preetz-cel” – címmel írt a Bild arról, hogy Dárdai Pál a Hertha 3-1-es frankfurti veresége után elég egyértelműen beszólt korábbi főnökének, Michael Preetznek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Preetz (balra) és Dárdai: a végére megfagyott közöttük a evegő
Fotó: AFP

„Ez egy fiatal csapat. Összevásárolták, és némelyek valószínűleg megfeledkeztek a tapasztalt játékosokról”

- kritizálta a régi-új magyar vezetőedző a berlini keret összetételét, miután egygólos vezetésről simán kikaptak.

Ha nem is nevezte meg, ez egyértelműen az edzőváltással egy időben elbocsátott klubmenedzsernek, Preetznek szólt. A hajdani gólerős csatár évekig Dárdai játékostársa volt a klubnál, majd 2015 februárjában ő bízta meg az edzői munkával – az együttműködésük végére azonban sajtóhírek szerint megromlott a viszonyuk.

Preetz akkor látványosabb támadójátékot remélve nevezte ki a magyar szakember helyére Ante Covicot, majd az ő bukása után Jürgen Klisnmannt, Alexander Nourit, végül a most elbocsátott Bruno Labbadiát – akik a korábbinál sokkal erősebb játékoskeret ellenére is mind gyengébben teljesítettek a csapattal.

Ami a rutint illeti, a Juventusnál mellőzött német világbajnok középpályás, a már napok óta Berlinben tárgyaló Sami Khedira adhat stabilitást a Dárdai-csapatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?