TÜZELŐÁLLÁS

Leégett a Vidi, csak ez mentheti meg a csapat edzőjét

Mostantól az állása a tét Marko Nikolicsnak. Sajtóhírek szerint a Mol Fehérvár FC trénere kizárólag akkor maradhat a csapat élén, ha a csúfos, Európa-liga-kiesés után bajnoki címet nyer az együttessel.
  • Szerző: mv

Könnyen lehet, hogy Marko Nikolics hallgat a kritikákra. Miután a Mol Fehérvár FC csütörtökön meglepetésre kiesett a liechtensteini Vadúzzal szemben az Európa-ligában, három nappal később a szerb edző alaposan felforgatta együttesét.

Az NB I nyitányán a Kaposvár ellen Fiola Attila, Boban Nikolov, Stopira, Georgi Milanov, és Marko Scsepovics is kikerültek a kezdőcsapatból. Különösen utóbbi, Scsepovics szerepe érdekes, mert Nikolics rengeteg bírálatot kapott miatt az utóbbi időben. A szerb csatár ugyanis régóta gólképtelen, az NB I-ben március 30-án talált utoljára a hálóba, ráadásul nem csak a teljesítményét, hanem a hozzáállását is számos kritika érte.

Persze az sem mellékes, hogy Nikolics éppen most ültette kispadra Scsepovicsot. Szerb sajtóhírek szerint ugyanis a Vaduz elleni kieséssel megingott a bizalom a tréner iránt, aki kizárólag akkor tarthatja meg az állását, ha bajnoki címet nyer a fehérváriakkal. Az arcpirító EL-kiesés után a Vidi vezérei azt már nem néznék el az edzőnek, ha a csapat sorrendben másodszor is lecsúszna az NB I aranyérméről. Minden bizonnyal az ultimátumnak is köszönhető, hogy Nikolics felforgatta a csapatát a Kaposvár elleni meccsre, amit 4-2-es sikerrel zártak. A tréner úgy vélte, együttese jól reagált az új helyzetre:

"Számunkra immár a magyar bajnokság a legfontosabb. Ezt az öltözőben is elmondtam, és úgy látom, erre jól reagált a csapat. Megértették a fiúk, és jó rajtot vettek a Kaposvár ellen.

Kérdés, a folytatás milyen lesz? Úgy tűnik, újabb vereségek, hullámvölgyek már nem férnek bele. Nikolics többet nem hibázhat, ha szeretné megőrizni az állását.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?