TÜZELŐÁLLÁS

Koronavírus: börtön vár legjobb teniszezőinkre Ausztráliában

Két hétre karanténba költöznek. Babos, Balázs és Fucsovics egyesben és párosban is főtáblás az Australian Openen.
  • Szerző: Ripost

Balázs Attila és Fucsovics Márton itthonról, Babos Tímea a sikerrel vett dubaji selejtezőtornáról repült Melbourne-be. A februári ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén a versenyek előtt két hétre karanténba zárják őket. A szigorú szabályok miatt már-már luxusbörtön lesz nekik ez az időszak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A párosban Kristina Mladenoviccsal címvédőként induló Babos Timi tegnap egyéniben is kivívta a főtáblás szereplés jogát az Australian Openen. A három győzelemmel zárt dubaji selejtezőtorna után – hasonló sorozata legutóbb majdnem másfél éve, a 2019-es US Openen volt – teniszezőnőnk Melbourne-be repül, ahol két hét karantén vár rá, mint ahogy a férfitorna főtábláján érdekelt Balázsra és Fucsovicsra is.

Babos Tímea az Australian Open dubaji selejtezőtornáján (Fotó: Facebook)

„Kinn először két hetünk lesz karanténban, csak az edzés idejére hagyhatjuk el a szobát, ahol reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk majd, szóval picit 'börtönfílingje' lesz”

– mondta el Balázs az úgynevezett buborékban várható szigorral kapcsolatban az M1 aktuális csatornán.

A teljes mezőny (a játékosok mellett az edzőik és más stábtagjaik) részére kötelező kéthetes bezártság során naponta legfeljebb öt órára hagyhatják majd el a hotelszobájukat. Persze akkor sem mehetnek bárhová, kizárólag az edzésekre, és nem is találkozhatnak bárkivel: a szervezők a lehető legszűkebb körre korlátozzák az egyének érintkezését.

A hagyományosan januári Australian Open éppen az óvintézkedések miatt idén február 8-án rajtol. Addig két-két rangos női és férfitornát rendeznek Melbourne-ben. Ezek elsősorban a karanténból „szabaduló” játékosok felkészülését szolgálják, így mind a négy verseny január 31-étől február 6-áig tart.

És ezeket olvastad már?