TÜZELŐÁLLÁS

Jöhet Messi, világbajnokok ellen készült a Fradi sztárja

A Ferencváros ukrán játékosa a válogatottban a legutóbbi három világbajnok ellen kétszer kezdett, egyszer pedig csereként állt be.
  • Szerző: SK

Hosszas sérülésből felépülve immár teljes értékű harcosként játszik a Fradiban és a válogatottban is Olekszandr Zubkov. A BL-szereplés előtt a szélső az ukrán nemzeti együttesben szerepelt, nem is akárkik ellen. A legutóbbi három világbajnok volt Andrij Sevcsenko együttesének ellenfele, ezeken a meccseken kétszer is kezdőként kapott lehetőséget Zubkov.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olekszandr Zubkov
Fotó: MTI

A fradista Franciaország ellen (1-7) 71, a németekkel szemben (1-2) 21, majd a spanyolverő tizenegyben (1-0) 65 percet kapott a szövetségi kapitánytól. Ki lehet jelenteni, alapember lett az Eb-re már kijutó ukránoknál.
„Rég voltunk ennyire boldogok a válogatottban, mint a spanyolok elleni meccs után. Tökéletesen végrehajtottuk a feladatunkat, s mivel nyertünk is, teljesen elégedettek lehetünk.” – nyilatkozta Zubkov hazájában a Nemzetek Ligája-meccset követően.

Így cselezett a spanyolok között...

 

A szélsőnek biztosan jót tettek ezek a meccsek, mivel hasonló, ha nem nagyobb csillagok ellen focizhat a BL-ben. Kedden a Barcelona otthonában vendégeskedik a Ferencváros, majd érkezik a Dinamo Kijev és a Juventus is. Ezeken a meccseken hazájának is bizonyíthat a támadó, aki természetesen ott akar lenni az ukránok keretében a jövő évi Európa-bajnokságon.
Zubkovnak eddig ez a három meccse volt a nemzeti csapatban, s természetesen gyarapítaná ezt a számot.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?