TÜZELŐÁLLÁS

Filmhősökké váltak a világbajnok magyar kajakosok

A felhőszakadás sem állíthatta meg a Balaska, Birka párost. Medveczky Erika a betegsége ellenére is győzni tudott Farkasdi Ramóna párjaként.
  • Szerző: HBK

A magyar versenyzők két arany- és egy ezüstéremmel zárták a szombati döntőket a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba.

Balaska Márk és Birkás Balázs már a rajtban állt, amikor ömleni kezdett az eső, s ahogy mondták: pont ez volt az a pillanat, ami meghozta számukra a sikert.

„A verseny előtt nyugodtak voltunk, mert tudtuk, hogy mindketten sokat dolgoztunk ezért a döntőért. Amikor a futam előtt leszakadt az ég… na az olyan filmbe illő volt, kirázott minket a hideg és éreztük, hogy meg tudjuk csinálni”nyilatkozta Birkás Balázs.

Medveczky Erika betegséggel küzdött a verseny előtt, ennek ellenére sikerült győzniük.

„Rami végigélte mellettem a szerdai kálváriámat, már csak ezért is szerettem volna, ha összejön ez az aranyérem. Nagy elégtétel és jó érzés ez a világbajnoki cím, mert reggel még magam sem voltam biztos benne, hogy mit bírok el” – mesélte el a győzelem után Medveczky.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?