TÜZELŐÁLLÁS

Fellebbez az MLSZ, elfogadhatatlan a Puskás Aréna bezárása

Az UEFA kettő plusz egy mérkőzésre bezárta a Puskás Arénát az Eb-meccseken tapasztalt „diszkriminatív viselkedés„ miatt.
  • Szerző: Ripost

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor részletes indoklást vár az UEFA zárt kapus büntetése kapcsán, de a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szenzációs hangulatot teremtettek a magyar szurkolók az Eb-n (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Az UEFA kettő plusz – felfüggesztett büntetésként – egy mérkőzésre bezárta a Puskás Arénát az Eb-meccseken tapasztalt „diszkriminatív viselkedés„ miatt. Az üggyel kapcsolatban Csányi Sándor a Mandinernek adott interjújában azt mondta, a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen. Emellett pedig a kamerafelvételek alapján mindent megtesznek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért.

”Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Remélem, végül minden szurkoló megérti, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén„ – mondta Csányi Sándor.

A felvetésre, hogy a korábban mindenfajta politikai megnyilvánulástól elzárkózó UEFA bizonyos esetekben félrenéz, másokat viszont nagyító alatt vizsgál, azt felelte, hogy „az UEFA azzal, hogy nem engedélyezte Münchenben a stadion szivárványszínű kivilágítását, egyértelműen a politikamentesség mellett foglalt állást. Jelzést adott arra, hogy napi kérdésekre és aktuálpolitikai célokra nem hagyja felhasználni a sportágat.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?