TÜZELŐÁLLÁS

Bundakirály miatt ugrott két magyar focista külföldi szerződése

Oda Busai és Völgyi svédországi légióskodása, mert gyanús az őket odasegítő magyarországi szponzorcég háttere.
  • Szerző: ripost

Villámgyorsan véget ért a svédországi légióskodás Völgyi Dániel és Busai Attila számára – olvasható a Blikkben. Pedig a harmadosztályban a kiesés ellen küzdő Nyköpings BIS vezetői már be is mutatták őket a csapat mezével. Csakhogy rajtuk kívül álló okok miatt, egy szponzor zűrös hátterére hivatkozva mégis elköszöntek tőlük, így új klub után nézhetnek.

Busai pár napja a svéd csapat mezével
Fotó: svenskalag.se

A jelentős NB I-es múlttal rendelkező (Völgyi 2013-ban a Győri ETO-val, Busai négy éve az FTC-vel volt bajnok), rutinos magyar duó átigazolását egy magyarországi bejegyzésű, 2020-ban alapított cég intézte. Ez egy másik, hongkongi vállalkozás nevében járt el: pénzügyi támogatást s erősítést jelentő európai játékosokat ígért a svéd csapatnak. A Dagens Nyheter című újság azonban kiderítette, hogy a két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig „családi jellegű” kapcsolatban van a magyarországi bundabotrány egyik vezéralakjával, a „Bundakirállyal”. Ráadásul a másik, svéd üzletbe bevont cég idén tavasszal a kenyai élvonalban történt fogadási csalások főszereplője volt, ahol szintén szponzorként, illetve résztulajdonosként manipulálták két csapat eredményeit – írja a Blikk.

A klub hisz a focisták jóhiszeműségében

A hír megjelenése után azonnal felbontotta a szponzori szerződést a Nyköpings, viszont közleményben jelezte: nem kételkedik a legutóbb az NB II-es Soroksárban szereplő Völgyi és a Skandináviába az indiai Neroca FC-től érkező Busai jóhiszeműségében.

„Még ha jó szándékkal is érkezett a szponzor, a múltja aggodalomra ad okot, s a klub nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni emiatt. A kenyai történésekről nem hallottunk, elsősorban a cég hátterét vizsgáltuk”

– nyilatkozta a DN-nek Pelle Fröberg, a svéd csapat elnöke.

A klub marasztalta volna a magyarokat, de pár napja hazautaztak, mert a a szövetség nem engedélyezte a leigazolásukat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?