TÜZELŐÁLLÁS

Bajnokok Ligája: csere miatt könyörögnek az angolok

Valóban ésszerű döntés lenne az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) részéről.
  • Szerző: sk

Akárcsak két éve, angol focicsapatok játszák a döntőt a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A Chelsea és a Manchester City május 29-én csap össze egymással, mégpedig Isztambulban. A helyzet nem egyszerű, mivel Törökorzságban olyan súlyos a járvány, hogy lezárták a határokat. Így ha lehetnének is nézők a stadionban, angolok biztosan nem érkezhetnének a meccsre. Éppen ezért lenne ésszerű egy brit helyszín.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bajnokok Ligája fináléját a török várossal harangozzák be Fotó: UEFA

Angliából már bejelentkezett a birminghami Aston Villa, mondván, szívesen megrendeznék a meccset, ám a londoni Wembley-stadion is kedvezőbb lenne a csapatoknak. Nem kellene utazni, sőt, akár helyi drukkerek is ott lehetnének a helyszínen.

Döntést csak az UEFA hozhatna.

„Valaki beláthatná, hogy ezt a mérkőzést a Wembleyben kell lejátszani, így a Manchester City és a Chelsea szurkolóinak esélyük lesz kilátogatni a mérkőzésre. Nincs sok reményünk, de hátha” – nyilatkozta élő adásban a Sky Sports műsorvezetője.

Egy esetleges megoldás lehetne, ha úgy cserélnének, hogy Isztambul jövőre, akár már teltházzal rendezhetné meg a Bajnokok Ligája döntőjét. A szakértők szerint a hátralévő három hétben ugyanakkor már nem lesz változtatás.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?