TÜZELŐÁLLÁS

Több ezer magyar nézheti Európa legjobbjait Budapesten

Ma döntenek az európai labdarúgó Szuperkupa-mérkőzés helyszínéről, és a találkozóra Budapesten is sor kerülhet.
  • Szerző: Ripost

Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága ma 12 óra és 15 óra között dönt a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát, a jövő évi Európa-bajnokságot, a pótselejtezőket és a Nemzetek Ligáját érintő kérdésekben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Puskás Aréna Fotó: MTI

A Szuperkupa-mérkőzés helyszínéről szintén ma határoznak, és a Sky Italia értesülései szerint idén Porto helyett Budapesten rendezhetik meg a BL és az EL győztesének csatáját. Úgy tudják, ha a BL további szakaszát Lisszabonban tartják, akkor Portugáliától elveszik a Szuperkupa-meccset.

„Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények – reagált a hír kapcsán az MTI megkeresésére Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője. – Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről – időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele – addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk.”

Ha Budapest rendezi a találkozót, akkor a jegyek 78%-át a résztvevő két csapat szurkolói és a nagyközönség rendelkezésére bocsátják, vagyis bőven jutna belépő a házigazdának. A fennmaradó 22%-ot a helyi szervező bizottság, az UEFA és a nemzeti szövetségek, a kereskedelmi partnerek és a műsorszolgáltatók számára fogják fenntartani.

A Puskás Arénában maximum 67 ezer néző lehet jelen, vagyis a drukkerek 52.260 belépőből választhatnak. Ha azonban a június 3-i, Honvéd-Mezőkövesd Magyar Kupa-döntőhöz hasonlóan, a vírusjárvány miatt, nem használják ki a stadion teljes kapacitását, akkor 10 ezer jeggyel számolva mindössze 7800 belépő jutna a szurkolóknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?