TÜZELŐÁLLÁS

Több Eb-meccs juthat Budapestnek a járvány miatt

Könnyen előfordulhat, hogy az eredeti tervektől eltérően mégsem 12 városban rendezik meg a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt március 17-én elhalasztották az idén nyárra kiírt labdarúgó Európa-bajnokságot. A tárgyalások után abban állapodtak meg a felek, hogy az eredetileg 2020. június 12. és július 12. közé eső kontinensviadalt 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

November 15-én a Magyarország – Uruguay barátságos mérkőzéssel avatták a Puskás Arénát
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, az eredeti terveknek megfelelően jövőre is 12 városban szeretnék megrendezni a viadalt.

„Az érintett városok közül kilencben minden szabályozott, háromban akad némi probléma ugyan, velük folytatjuk az egyeztetéseket. Elvileg 12 városban rendezünk, de ha erre nem lesz lehetőségünk, akkor készen állunk, hogy tíz, kilenc vagy nyolc városban legyenek mérkőzések.”

A Daily Mail úgy tudja, a vírus által leginkább sújtott országok közé tartozó Olaszország és Spanyolország két helyszíne, azaz Róma és Bilbao kerülhet le a listáról. Az UEFA attól tart, hogy sem az olasz, sem a spanyol város nem tud megfelelően felkészülni a mérkőzésekre az elszenvedett gazdasági károk miatt. Bilbao jelezte, valóban kétségei vannak a 2021-es Eb-rendezés kapcsán.

A 12 város között szerepel Budapest, ahol a tavaly átadott Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor. Ceferin egyelőre arról nem beszélt, hogy a római és a bilbaói mérkőzéseket mely városok vennék át, de előfordulhat, hogy ebben az esetben bővülhet a budapesti találkozók száma a 2021-re halasztott Eb-n. A Puskás Aréna mindenben megfelel az UEFA előírásainak, a szövetség több képviselője is itt volt tavaly novemberben, amikor a Magyarország-Uruguay mérkőzéssel avatták a stadiont. Alighanem, elégedetten távoztak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?