SPORT

Thomas Dollra irigykedhetnek a Fradinál, csodát tett a német edző

A német Thomas Doll 2013 és 2018 között volt a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, ezen időszak alatt azonban egyszer sem sikerült a klubot valamelyik európai kupa csoportkörébe juttatnia.
címkék:
  • Szerző: ST

A zöld-fehérektől tavaly augusztusban menesztett Thomas Dollt hannoveri kitérő után a múlt héten nevezte ki vezetőedzőnek az APOEL. A ciprusi bajnok azért váltott edzőt, mivel az azeri Qarabag 2-1-re győzött az otthonukban, Doll ezután kapta meg az állást. A keddi visszavágón a német tréner először ült az APOEL kispadján, és 2-0-ra nyert csapatával idegenben, így 3-2-es összesítéssel jutott tovább. A ciprusi gárda ezzel egy lépésre került a Bajnokok Ligája csoportkörétől, de legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. Egy meccs alatt összejött tehát Dollnak a csoportkör, ami a Fradinál öt év alatt nem sikerült számára.

Az APOEL a BL-csoportköréért a tavalyi elődöntős Ajax ellen mérkőzik majd meg. Az lenne az igazi csoda Doll részéről, ha holland sztárcsapaton is átlépne az APOEL-el.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?