OLDALVONAL

Sztárpáros a kispadon, ebben bízhat a fiatal magyar válogatott az Eb-n

Fiatal magyar csapat vág neki a ma kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. A válogatott kispadján azonban két igazi szupersztár is lesz Nagy László és Chema Rodríguez személyében.
  • Szerző: ST

Nem lehetnek vérmes reményei a ma rajtoló Eb-n a magyar válogatottnak. Gulyás István keretéből két sztár, Lékai Máté és Bodó Richárd is hiányzik sérülés miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ennek ellenére mégis nagy tisztelet övezi majd az együttest az ellenfelek részéről, hiszen a kispadon ott fog ülni csapatmenedzserként Nagy László, míg Gulyás István szövetségi kapitány segítőjeként a spanyol Chema Rodríguez.

Nagy László (balról a második ) és Chema Rodríguez (jobbra)
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Nagy és Chema egyaránt két-két alkalommal nyerték meg játékosként a Bajnokok Ligáját, előbbi a Barcelonával (2005, 2011), utóbbi a Ciudad Reallal (2008, 2009). Chema korábban a világ legdrágább kézilabdázójának is számított, Nagy pedig a Barca első külföldi csapatkapitánya volt.

„Sok minden megváltozott az életemben, miután nehéz szívvel visszavonultam, de a győzelem vágya megmaradt bennem, mintha az kőbe lenne vésve. Tavaly ilyenkor játékosként a pályán szolgáltam a magyar válogatottat, idén is ugyanezt fogom tenni minden tudásomat és tapasztalatomat latba vetve, de már az új szerepkörömet betöltve. Készen állok a premierre, a nagy megmérettetésre, és úgy gondolom, hogy ugyanezt lehet elmondani a válogatott minden bevethető játékosáról”
– mondta el a korábbi 209-szeres válogatott Nagy László az SzPress Hírszolgálatnak.

Nagy és Chema jelenléte sokat számíthat a kispadon
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Az biztos, hogy a Veszprémben öt évet is együtt játszó Nagy és Chema jelenlétükkel óriási erőt adhatnak az alaposan megfiatalított magyar válogatott játékosainak. A 38 esztendős csapatmenedzser elmondta, hogy három vereség esetén sem lenne elégedetlen, ha látja az akaratot a kézilabdázókon.

A norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Eb ma kezdődik, de Miklerék szombaton, az oroszok ellen nyitnak majd.

És ezeket olvastad már?