TÜZELŐÁLLÁS

Szoboszlai egy dologban már veri Ronaldót

Ki hinné, hogy Szoboszlai Dominik valamiben máris hatékonyabb Cristiano Ronaldónál? Ha a szabadrúgásokat nézzük, akkor a Salzburg 18 éves magyar futballistája jóval eredményesebb a Juventus ötszörös aranylabdás világsztárjánál az utóbbi időben.
  • Szerző: RIPOST

Elképesztő statisztika került elő Cristiano Ronaldóról. Napjaink egyik legjobbja, a Juventus labdarúgója az olasz élvonalbeli bajnokság történetének második legrosszabb szabadrúgáslövője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Ultimo Uomo kimutatása szerint a 34 éves portugál sztár 2018-as érkezése óta 18 szabadrúgást végzett el a Serie A-ban, de egyszer sem talált a hálóba. Még siralmasabb a mérleg, ha Ronaldo valamennyi tétmérkőzését nézzük a Juventusban: 24 próbálkozás, nulla gól. Ráadásul Ronaldo a szeptemberi Eb-selejtezőkön a portugál válogatottban sem járt sikerrel szabadrúgásból.

Ezzel szemben a magyar futball ifjú sztárja, Szoboszlai Dominik jóval hatékonyabb. A Salzburg 18 éves légiósa ezen a héten a Rapid Wien kapuját vette be szabadrúgásból: jobbról, 25 méterről, jobb lábbal, a rövid felső sarokba lőtt. Előtte két héttel a magyar válogatott tagjaként Szlovákia ellen volt eredményes. Akkor balról, 18 méterről, szintén jobb lábbal zúdította a labdát a rövid felsőbe.

 

Szoboszlai Dominik


Fotó: Getty Images

Szoboszlai hatékonysága azoknak az egyéni képzéseknek is köszönhető, amelyeket még a Főnix Gold Utánpótlásnevelő Sportegyesületben végzett el. Székesfehérváron már serdülő szinten kiemelkedett a társai közül, és úgy fest, hamarosan felnőtt szinten is a világ legjobbjai között jegyzik majd a nevét.

És ezeket olvastad már?